Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑθλητισμός, αναψυχή και χαλάρωση στα βουνά της Τσεχίας
Χειμερινός τουρισμός και spa

Αθλητισμός, αναψυχή και χαλάρωση στα βουνά της Τσεχίας

Τα βουνά στην Τσεχική Δημοκρατία προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για σκι κατάβασης και ανώμαλου δρόμου, snowboarding και πολλές άλλες δραστηριότητες. Κάτι ιδιαίτερα ελκυστικό που σχετίζεται με το χειμερινό αθλητισμό είναι […]

Τα βουνά στην Τσεχική Δημοκρατία προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για σκι κατάβασης και ανώμαλου δρόμου, snowboarding και<...> πολλές άλλες δραστηριότητες. Κάτι ιδιαίτερα ελκυστικό που σχετίζεται με το χειμερινό αθλητισμό είναι η χαλάρωση στα spa.

Σκι και περιπέτεια
Το χιονοδρομικό θέρετρο Spindleruv Mlyn στα Όρη Krkonose (Γιγαντιαία Όρη) συγκαταλέγεται στα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Προσφέρει διαδρόμους κατάβασης μήκους 25 χλμ. και 90 χλμ. μονοπάτια ανωμάλου δρόμου. Στο Spindleruv Mlyn υπάρχουν διαδρομές ελκήθρου και ένα πάρκο αναψυχής. Οι λάτρεις της ταχύτητας θα απολαύσουν τις μηχανές, ενώ οι ρομαντικοί θα προτιμήσουν μία διαδρομή σε έλκηθρο με σκυλιά.

Σκι και κολύμπι
Τα όρη Jizerska προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις των αθλημάτων. Το θέρετρο Jested ξεπροβάλλει στην άκρη του Liberec και βρίσκεται σε μία ιδανική τοποθεσία, μόλις μία ώρα μακριά από την Πράγα. Έχει διαδρομές για χιονοδρομίες σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν αμέσως μετά το υδάτινο πάρκο αναψυχής Babylon aquapark που προσφέρει ευρεία επιλογή δραστηριοτήτων.

Σκι και ενθουσιασμός
Και οι λάτρεις των αθλητικών εκδηλώσεων μπορούν να προτιμήσουν τα βουνά της Τσεχίας. Από τις 12 ως τις 14 Φεβρουαρίου στην πόλη Nove Mesto na Morave στα Υψίπεδα της Τσεχίας – Μοραβίας πραγματοποιείται ο Διαγωνισμός Σκι Ανωμάλου Δρόμου Zlata lyze (Χρυσή Χιονοδρομία). Η περιοχή γύρω από την Nove Mesto na Morave είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους σκιέρ ανωμάλου δρόμου. Τα μονοπάτια που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση εκτείνονται σε απόσταση 100 χλμ. Ακόμα ένας γνωστός διαγωνισμός ανωμάλου δρόμου είναι η Patria Jizerska 100 και θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου στο Bedrichov. Τα όρη Jizerska συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο δημοφιλών τοποθεσιών για σκι ανωμάλου δρόμου. Μάλιστα, το Μονοπάτι Jizerska έχει μήκος 155 χλμ.

Σκι και “πτήσεις”
Στα όρη Krusne, στις ατελείωτες πεδιάδες γύρω από το Bozi Dar, την πόλη στο μεγαλύτερο υψόμετρο στην Τσεχία, βρίσκεται το μεγαλύτερο χειμερινό κέντρο snowkiting στην Τσεχική Δημοκρατία. Αλλά το Bozi Dar προσφέρει εναλλακτικές και σΆεκείνους που θέλουν κάτι περισσότερο από σκι και snowboard. Στο χειμερινό θέρετρο Bozi Dar-Neklid υπάρχουν διάφορες διαδρομές για αλπικό σκι και ένα πάρκο. Το χιονοδρομικό κέντρο Novako είναι ιδανικό για αρχάριους, οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους.

Σκι και φαγητό
Οι χειμερινές διακοπές είναι μία ιδανική ευκαιρία γνωριμίας με την τσεχική κουζίνα. Τα εστιατόρια που φέρουν το πιστοποιητικό CzechSpecials είναι μία κοινή προσπάθεια του Τσεχικού Οργανισμού Τουρισμού, CzechTourism, της Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστιατορίων στην Τσεχική Δημοκρατία και της Ένωσης Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών).

Σκι χειμώνα – καλοκαίρι
Στο χιονοδρομικό κέντρο Moninec της Κεντρικής Βοημίας, που βρίσκεται μόλις 80 χλμ. από την Πράγα, το χειμώνα οι λάτρεις μπορούν να απολαύσουν σκι κατάβασης και ανώμαλου δρόμου και το καλοκαίρι μπορούν να επιστρέψουν για σκι στο πράσινο.

Χειμερινός αθλητισμός και spa
Τα spa και η λουτροθεραπεία έχουν μακρά παράδοση στην Τσεχική Δημοκρατία. Το Κέντρο Λουτροθεραπείας στο Priessnitz και στο spa Karlova Studanka βρίσκονται στα όρη Jesenik. Εκεί βρίσκεται και το χειμερινό θέρετρο Praded-Ovcarna, το χιονοδρομικό κέντρο στο μεγαλύτερο υψόμετρο στην Τσεχική Δημοκρατία. Τα πιο γνωστά spa της Τσεχικής Δημοκρατίας, το Karlovy Vary, Marianske Lazne και Frantiskovy Lazne βρίσκονται κοντά στα όρη Krusne. Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο σΆαυτά τα βουνά είναι το Klinovec. Τα spa Jachymov βρίσκονται στα ίδια βουνά. Οι τουρίστες απολαμβάνουν τον συνδυασμό spa και βουνών στα όρη Krkonose. Σε μικρή απόσταση από τα Janske spa βρίσκεται το χειμερινό θέρετρο Cerna hora. Πρόκειται για ένα νέο θέρετρο που δημιουργήθηκε σε συνδυασμό με τις περιοχές Janske Lazne, Cerny Dul και Svoboda nad Upou. Το χιονοδρομικό κέντρο στη Janske lazne διαθέτει τελεφερίκ οκτώ ατόμων και διαδρομές κατάβασης με το μεγαλύτερο μήκος στην Τσεχία. Τέλος, στα όρη Jizerska υπάρχουν τα spa Libverda, 30 χλμ. από το Liberec. Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στα Όρη Jizerska είναι το Tanvaldsky Spicak.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024