Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εγκρίθηκε η εξαγορά της TWA από την American Airlines

Γιώργος Παπαδόπουλος - 17 Απρίλιος 2001, 00:00

Την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου αποτελεί η American Airlines<.> μετά την έγκριση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την εξαγορά της TWA<...>

.

Στην εξαγορά αυτή είχε εναντιωθεί ομάδα ισραηλιτών εργαζομένων στην TWA, λόγω της μη εξασφάλισης του οφειλόμενου σε αυτούς ποσού ύψους 18δισ. που προέρχονται από μισθούς και επιδόματα, όμως το αίτημά τους απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Το νέο σχήμα διαθέτει 900 αεροσκάφη και δίκτυο το οποίο περιλαμβάνει περισσότερους από 300 προορισμούς σε όλη την υφήλιο.

Προς το παρόν οι δύο εταιρίες θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους με ξεχωριστό τμήμα κρατήσεων, στόλο και στρατηγική, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν η προετοιμασία και οι διαδικασίες για την πλήρη ενσωμάτωσή τους, χωρίς ακόμη να έχει καθοριστεί ο ακριβής χρόνος.

Ο αντιπρόεδρος της American Airlines κ. Robert Baker ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στην TWA, ενώ ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εξαγορασθείσης εταιρίας κ. William Kompoton περιορίστηκε στα καθήκοντα του προέδρου.

Η American Airlines που σκαρφάλωσε από τη δεύτερη στην πρώτη θέση, ενδέχεται όμως σύντομα να χάσει την πρωτιά αν τελικά εγκριθεί η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της US Airways από την μέχρι χθες μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου United Airlines.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top