Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕγκρίθηκε η εξαγορά της TWA από την American Airlines

Εγκρίθηκε η εξαγορά της TWA από την American Airlines

Την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου αποτελεί η American Airlines μετά την έγκριση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την εξαγορά της TWA. Στην εξαγορά αυτή είχε εναντιωθεί ομάδα ισραηλιτών […]

Την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου αποτελεί η American Airlines<.> μετά την έγκριση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την εξαγορά της TWA<...>.

Στην εξαγορά αυτή είχε εναντιωθεί ομάδα ισραηλιτών εργαζομένων στην TWA, λόγω της μη εξασφάλισης του οφειλόμενου σε αυτούς ποσού ύψους 18δισ. που προέρχονται από μισθούς και επιδόματα, όμως το αίτημά τους απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Το νέο σχήμα διαθέτει 900 αεροσκάφη και δίκτυο το οποίο περιλαμβάνει περισσότερους από 300 προορισμούς σε όλη την υφήλιο.

Προς το παρόν οι δύο εταιρίες θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους με ξεχωριστό τμήμα κρατήσεων, στόλο και στρατηγική, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν η προετοιμασία και οι διαδικασίες για την πλήρη ενσωμάτωσή τους, χωρίς ακόμη να έχει καθοριστεί ο ακριβής χρόνος.

Ο αντιπρόεδρος της American Airlines κ. Robert Baker ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στην TWA, ενώ ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εξαγορασθείσης εταιρίας κ. William Kompoton περιορίστηκε στα καθήκοντα του προέδρου.

Η American Airlines που σκαρφάλωσε από τη δεύτερη στην πρώτη θέση, ενδέχεται όμως σύντομα να χάσει την πρωτιά αν τελικά εγκριθεί η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της US Airways από την μέχρι χθες μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου United Airlines.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024