Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Aποτύπωση και πληροφόρηση για τον παράκτιο βυθό της Κρήτης

Ανάδειξη του κρητικού βυθού από CRΕΤΑquarium και Nana Beach hotel

Τατιάνα Ρόκου - 16 Νοέμβριος 2009, 00:00

Το CRΕΤΑquarium - Θαλασσόκοσμος εφάρμοσε φέτος το καλοκαίρι ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με σκοπό την αποτύπωση, την αναπαράσταση και<...>

την πληροφόρηση για τον παράκτιο βυθό της Κρήτης. Συνεργάστηκε με το ξενοδοχείο Νana Beach, στη Χερσόνησο, που διαθέτει μια εκτεταμένη βραχώδη ακτογραμμή με πλούσιο βυθό, τον οποίο καθημερινά τον επισκέπτονται με τις μάσκες τους οι ένοικοι του ξενοδοχείου.

Ο βυθός φωτογραφήθηκε, έγινε ανάλυση των κυριότερων βιοτόπων και ειδών και δημιουργήθηκαν 6 μεγάλες αφίσες στα αγγλικά και γερμανικά, που τοποθετήθηκαν σε καίριες θέσεις πληροφόρησης κατά μήκος της ακτής του ξενοδοχείου. Τα θέματα στις αφίσες περιλαμβάνουν φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για είδη ψαριών, ασπόνδυλων και φυκών, για τους βιοτόπους των βράχων και της άμμου που θα συναντήσει ο επισκέπτης της ακτής του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια μιας απλής περιήγησης με τη μάσκα του. Από τα πλέον κοινά είδη και υποθαλάσσια τοπία ως τα ιδιαίτερα της περιοχής, η παράκτια θαλάσσια ζωή αναδεικνύεται με επιστημονική τεκμηρίωση, απλή γλώσσα και εκπληκτικές υποβρύχιες εικόνες.

Ο ιδρυτής του ξενοδοχείου και πρόεδρος της εταιρείας Καράτζη ΑΕ, κ. Μιλτιάδης Καράτζης, δήλωσε: “Όταν ο διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Ηλίας Καλαθάς με ενημέρωσε για  το ενδιαφέρον του CRETAquarium και την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, θεώρησα ότι είναι πολύ αξιόλογη και ότι αυτή θα αναδείξει και θα εμπλουτίσει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας και του νησιού. Στις παρούσες συνθήκες η ανάδειξη των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της Κρήτης καθώς και οι δράσεις που αναβαθμίζουν σημαντικά την προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να ενθαρρύνονται και να προβάλλονται ανάλογα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top