Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑ. Βγενόπουλος: Ανάξια των προσδοκιών η κυβέρνηση για τις άγονες γραμμές
Έλλειψη συγκεκριμένης πολιτικής στις αερομεταφορές

Α. Βγενόπουλος: Ανάξια των προσδοκιών η κυβέρνηση για τις άγονες γραμμές

Δριμύτατη επίθεση κατά του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Νίκου Σηφουνάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με θέμα τις άγονες γραμμές. Ο πρόεδρος της MIG μίλησε για: Σκανδαλώδη ανεπάρκεια του κράτους που λειτουργεί…

Δριμύτατη επίθεση κατά του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Νίκου Σηφουνάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της MIG<...> κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με θέμα τις άγονες γραμμές.

Ο πρόεδρος της MIG μίλησε για:

  • Σκανδαλώδη ανεπάρκεια του κράτους που λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
  • Ύπαρξη σκανδάλων εκ προθέσεως τα οποία παραμένουν αδιερεύνητα.
  • Ανυπαρξία σεβασμού στο δημόσιο χρήμα.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το θέμα των άγονων γραμμών ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για παντελή έλλειψη πολιτικής στον τομέα των αερομεταφορών και εξήγησε λέγοντας ότι ενώ η Ο.Α. είχε καταθέσει πρόταση να εξυπηρετήσει τις 16 από τις 24 άγονες γραμμές με μηδενική επιδότηση και τις υπόλοιπες 8 με μια μικρή επιδότηση που θα κάλυπτε τα έξοδα της εταιρίας, «κάποιοι» αποφάσισαν να δώσουν τις 15 γραμμές, αντί του ποσού των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που όπως είπε, ισοδυναμεί με βοήθεια σε πάνω από 5.000 «μη κατέχοντες», σύμφωνα με τον ορισμό της κυβέρνησης.

Στο σημείο αυτό κατήγγειλε τον κ. Σηφουνάκη, ότι επικαλούμενος διατάξεις της ΕΕ, δεν συμπεριέλαβε στο διαγωνισμό και τα ποιοτικά κριτήρια, όπως η παλαιότητα των αεροσκαφών και άλλα, γεγονός, που όπως τόνισε, τον διέψευσε ο συνήγορος του δημοσίου, στη διάρκεια της σύσκεψης των επτά εταιριών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ρήτρα για τους αυξημένους ρύπους που εκπέμπουν τα παλαιού τύπου αεροσκάφη. Με τέτοια αεροσκάφη, πρόσθεσε, εξυπηρετούνται σήμερα οι άγονες γραμμές, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό και φέρνει την Ελλάδα πίσω.

Ο κ. Βγενόπουλος κατήγγειλε ότι η επιτροπή που ασχολήθηκε με το διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές, επέτρεψε, κατά παράβαση, τη συμμετοχή εταιριών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και επικαλέστηκε νομική γνωμάτευση, από την οποία μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της απιστίας περί την υπηρεσία. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η εταιρία του δεν προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη, γιατί η πολιτική της δεν είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά η κοινωνική προσφορά. Ζήτησε, όμως, την παρέμβαση του πρωθυπουργού αλλά και της δικαιοσύνης για να διερευνηθεί το θέμα.

Ο πρόεδρος της MIG αναφέρθηκε και σε παλαιότερη, προεκλογική δήλωση του σημερινού πρωθυπουργού για μειοψηφική συμμετοχή του κράτους σε μεγάλες επιχειρήσεις, την οποία, μάλιστα χαρακτήρισε σωστή και στη συνέχεια ανέφερε δήλωση του κ. Σηφουνάκη, ότι “δε βλέπει μειοψηφική συμμετοχή του κράτους, αν δεν έχει τον έλεγχο”. Ο κ. Βγενόπουλος διερωτήθηκε αν ο κ. Σηφουνάκης αντικαθιστά τον πρωθυπουργό, ή θέλει να ελέγχει τις προμήθειες και τις προσλήψεις.

Στη συνέντευξη του ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα με την περιουσία της πρώην Ολυμπιακής, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μπορεί να ανέρχεται από 60 έως και 160 εκατομμύρια ευρώ, και η οποία, όπως είπε, απαξιώνεται, ενώ παράλληλα παρεμποδίζει το έργο των εργαζομένων στην τεχνική βάση, αφού καλύπτει μεγάλες εκτάσεις των αποθηκών. Παράλληλα κατήγγειλε ότι μπαίνουν μέσα άτομα και παίρνουν υλικά χωρίς να γνωρίζει κανείς με ποιανού εντολή και που πάνε τα υλικά αυτά.

Ο πρόεδρος της MIG χαρακτήρισε σκάνδαλο το μνημόνιο Ελλάδος-Τουρκίας, που υπεγράφη επί προηγούμενης κυβέρνησης και βάσει αυτού δόθηκε η γραμμή Αθήνα-Κωνσταντινούπολη στην Aegean. Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι οι δηλώσεις που έχει κάνει ο ίδιος για το θέμα αυτό βασίζονται στις καταγγελίες που έχει κάνει προεκλογικά ο κ. Σηφουνάκης και οι συνδικαλιστές της Ολυμπιακής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024