Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΧριστούγεννα στην Τσεχία: Ευχαρίστηση για όλες τις αισθήσεις
Ιδανικές διακοπές για όλη την οικογένεια

Χριστούγεννα στην Τσεχία: Ευχαρίστηση για όλες τις αισθήσεις

Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας συγκαταλέγονται στις πιο όμορφες της Ευρώπης. Ανοίγουν στις 28 Νοεμβρίου και κλείνουν την 1 Ιανουαρίου. Βρίσκονται στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και στην Πλατεία Wenceslas. […]

Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας συγκαταλέγονται στις πιο όμορφες της Ευρώπης. Ανοίγουν στις 28 Νοεμβρίου και κλείνουν την<...> 1 Ιανουαρίου. Βρίσκονται στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και στην Πλατεία Wenceslas. ΣΆαυτές τις αγορές οι επισκέπτες θα συναντήσουν τσεχικές παραδόσεις, θα ακούσουν εορταστική μουσική και θα γευτούν Τσέχικες λιχουδιές ικανοποιώντας μΆαυτόν τον τρόπο όλες τις αισθήσεις. Εδώ θα βρουν Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, φιγούρες από στεγνό καλαμπόκι, αχυρένια στολίδια, κεκάκια με τζίντζερ καλυμμένα με ζάχαρη, κεριά, γκυ, στεφάνια και ακόμα περισσότερα πράματα.

Για αγορές η πιο γνωστή οδός με καταστήματα είναι η Parizska. Αυτός ο δρόμος οδηγεί στην πλατεία της Παλιάς Πόλης. Κοντά στην Parizska υπάρχει το τρίγωνο που σχηματίζεται από τρεις οδούς – Dusni, Dlouha και V Kolkovne.

Η Ημέρα του Αγ.Νικολάου γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου. Παραμονή της εορτής του, στις 5 Δεκεμβρίου, ο Αγ.Νικόλαος επισκέπτεται όλα τα παιδιά. Στους δρόμους οι επισκέπτες θα συναντήσουν τον Αγ.Νικόλαο να συνοδεύεται από έναν άγγελο και έναν διάβολο. Η παράδοση λέει ότι τα καλά παιδιά παίρνουν γλυκά και μικρά δώρα από τον Αγ.Νικόλαο, ενώ στα άτακτα παιδιά ο διάβολος δίνει μία πατάτα ή ένα κομμάτι κάρβουνο. Ο άγγελος συνοδεύει τον Αγ.Νικόλαο για να μην φοβούνται τα παιδιά.

Φάτνες στην Τσεχική Δημοκρατία

Η παράδοση κατασκευής φατνών στην Τσεχική Δημοκρατία χρονολογείται στον 16ο αιώνα. Η πρώτη ύλη μπορεί να είναι πολλά υλικά όπως ξύλο, χαρτί, άχυρο και κέικ με τζίντζερ). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο της Γέφυρας του Καρόλου στην Πράγα κατασκευάζει την μεγαλύτερη φάτνη από άχυρο στον κόσμο. Η παρουσίασή τους ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Μουσείο με φάτνες υπάρχει και στο Trebechovice pod Orebem. Ανεκτίμητο έκθεμα είναι η μηχανική φάτνη του μουσείου, που είναι πάνω από 100 ετών. Ακόμη, στο Μουσείο του Jindrichuv Hradec φιλοξενείται το Kryza Creche, η μεγαλύτερη μηχανική φάτνη παγκοσμίως.

Διακοπές με πολιτισμό

– Η Κρατική Όπερα της Πράγας συμβάλει τα μέγιστα στην Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις 25 Δεκεμβρίου με το κονσέρτο “Η Τσεχική Φάτνη”. Οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν, επίσης, μαζί με τα παιδιά τους το δημοφιλές μπαλέτο Prokofiev στην παράσταση Σταχτοπούτα στις 20 και 22 Δεκεμβρίου.
– Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας έχει προγραμματίσει ένα Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο (στις 25 Δεκεμβρίου, στην Εκκλησία του Αγ.Σίμωνα και Αγ.Ιούδα) και την Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία, που ψέλνει ακόμα και το κοινό στις 26 Δεκεμβρίου στην ίδια Εκκλησία. Επίσης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Κάρλοβυ Βάρυ θα δώσει κονσέρτο στις 18 Δεκεμβρίου και τη συναυλία Blues στα Χριστούγεννα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου.

Το μενού της παραμονής των Χριστουγέννων

Η Παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου) γιορτάζεται με μία μονοήμερη νηστεία (καθένας που νηστεύει θα δει ένα μικρό χρυσό γουρουνάκι το βράδυ που θα του φέρει καλοτυχία). Το βράδυ σερβίρεται το δείπνο – ψαρόσουπα και τηγανητός κυπρίνος με πατατοσαλάτα. Μετά το δείπνο, μαζεύεται γύρω από το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπου βρίσκονται τα δώρα που σύμφωνα με την τσεχική παράδοση τα έφερε το Θείο Βρέφος.

Το ψήσιμο των Χριστουγεννιάτικων γλυκών είναι μία από τις πιο αγαπητές και δημοφιλείς παραδόσεις της Τσεχίας. Αυτά τα γλυκά υπάρχουν σε κάθε κατάστημα αλλά οι Τσέχοι προτιμούν τα σπιτικά. Ακόμα και τα παιδιά βοηθούν στην διαδικασία. Τα πιο γνωστά Χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι τα ρολάκια βανίλιας, το γλυκόψωμο με αμύγδαλα, τα μπισκότα Linzer και το κέικ με τζίντζερ που είναι καλυμμένο με γλάσο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024