Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςACB: Πρόγραμμα Μελών για ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού
Για το 2010 το Γραφείο θα διεκδικήσει 20 και πλέον συνέδρια

ACB: Πρόγραμμα Μελών για ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού

Οι δράσεις και το Πρόγραμμα μελών του Γραφείου Συνεδρίων του Δήμου Αθηναίων (Athens Convention Bureau-ACB), του επίσημου φορέα συνεδριακού τουρισμού της πόλης, ανακοινώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Νομισματικό Μουσείο, παρουσία του δημάρχου…

Οι δράσεις και το Πρόγραμμα μελών του Γραφείου Συνεδρίων του Δήμου Αθηναίων (Athens Convention Bureau-ACB), του επίσημου<...> φορέα συνεδριακού τουρισμού της πόλης, ανακοινώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Νομισματικό Μουσείο, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στην στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης που υλοποιείται από το 2007, με κύριο μοχλό την Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ), υπογραμμίζοντας τη μεγάλη βαρύτητα που προσδίδει ο Δήμος Αθηναίων στην τουριστική οικονομία της πόλης. Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης επισήμανε ότι για πρώτη φορά γίνεται μία τόσο συστηματική και στοχευμένη προσπάθεια προβολής της Αθήνας στις διεθνείς τουριστικές αγορές, με έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πόλης και με αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων marketing και νέων μέσων επικοινωνίας.

Αναφερόμενος ειδικά στον συνεδριακό τουρισμό, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του και τα αξιόλογα οφέλη που μπορεί να έχει για έναν προορισμό όπως η Αθήνα. Τέλος, χαρακτήρισε ως “κομβικό εγχείρημα” το Πρόγραμμα Μελών του ACB και κάλεσε την τουριστική αγορά να το υποστηρίξει.

Η δημοτική σύμβουλος Αθηναίων και πΠρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων, δρ. Κατερίνα Κατσαμπέ, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στο έργο και στην πολυσχιδή δραστηριότητα της ΕΤΟΑΑ. Τόνισε δε ότι παρά το σχετικά σύντομο διάστημα λειτουργίας του, το ACB έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στη διεθνή αγορά και αποσπά θετικά σχόλια για τον τρόπο που προβάλει την Αθήνα, ως προορισμό συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Το Πρόγραμμα Μελών του ACB σχεδιάστηκε βάσει των διεθνών μοντέλων που υιοθετούνται από τους αντίστοιχους φορείς, κυρίως σε Ευρώπη και Β. Αμερική. Προβλέπει ετήσια συνδρομή, ανάλογα με την κατηγορία και το μέγεθος κάθε επιχείρησης και αφορά, μεταξύ άλλων, Ξενοδοχεία, Συνεδριακά Κέντρα, Χώρους Εκδηλώσεων, Οργανωτές Συνεδρίων (PCOs), Γραφεία Διαχείρισης Προορισμού και οργανωτές εκδηλώσεων (DMCs), Εταιρείες Οπτικοακουστικού εξοπλισμού, Ταξιδιωτικά Γραφεία, Εστιατόρια, Εταιρείες Ενοικίασης Αυτοκινήτων, Αεροπορικές Εταιρείες, Εταιρείες Catering κ.λπ.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, οι εγγραφές μελών μέχρι 31/12/2009 θα γίνονται με ειδική έκπτωση 20%. Οι επιχειρήσεις που θα εγγράφονται ως μέλη του ACB, θα απολαμβάνουν ειδικών προνομίων και υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων:

  • Aμεση ενημέρωση για αιτήματα υποβολής προσφορών για συνέδρια και εκδηλώσεις από ξένους πελάτες.
  • Διαρκής και στοχευμένη προβολή μέσω των μέσων επικοινωνίας του ACB και της ΕΤΟΑΑ, όπως τα sites www.athensconventionbureau.gr και www.breathtakingathens.com, τα ξενόγλωσσα περιοδικά «ACBMagazine» και «BreathtakingAthens Magazine» και τα αντίστοιχα μηνιαία newsletters. Όλα, απευθύνονται και αποστέλλονται σε χιλιάδες επιλεγμένους παραλήπτες στο εξωτερικό.
  • Καταχώριση και διακεκριμένη προβολή στον επίσημο Οδηγό συνεδριακού προϊόντος της Αθήνας (Athens Meeting Planner’s Guide) ο οποίος θα εκδοθεί το 2010 (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή) και θα αποτελεί το βασικό εργαλείο marketing της Πόλης στην παγκόσμια συνεδριακή αγορά.
  • Υποστήριξη στη διεκδίκηση συνεδρίων και διοργανώσεων.
  • Συμμετοχή σε συλλογικές προσπάθειες προβολής της Πόλης, όπως fam trips, site inspections, Διεθνείς Εκθέσεις κ.λπ..

Επισημαίνεται ότι σχετικό ενημερωτικό υλικό έχει αποσταλεί σε περίπου 2.000 επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

Η δρ. Κατσαμπέ ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Η στρατηγική και ο τρόπος λειτουργίας της ΕΤΟΑΑ ακολουθούν έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά, ακολουθείται από τοπικό φορέα μία κεντρική στρατηγική marketing σε στενή συνεργασία με την τουριστική αγορά, υιοθετούνται σύγχρονες μέθοδοι επικοινωνίας και στοχευμένης προβολής, λειτουργούν πλήρως και διαρκώς εμπλουτίζονται και αναβαθμίζονται δύο κύριες διαδικτυακές πύλες “υποδοχής”, www.breathtakingathens.com και www.athensconventionbureau.gr (για τη συνεδριακή αγορά) διεκδικούνται και πραγματοποιούνται με επιτυχία σημαντικές διοργανώσεις διεθνούς εμβελείας (αθλητικές, καλλιτεχνικές, συνεδριακές κ.λπ.).

Ως προς τον συνεδριακό τουρισμό, που είναι και το αντικείμενο της σημερινής μας εκδήλωσης, ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της ΕΤΟΑΑ και του Athens Convention Bureau στοχεύει στην ανάπτυξη δράσεων οι οποίες ενισχύουν ουσιαστικά τον συνεδριακό κλάδο, προβάλλουν αποτελεσματικά την Αθήνα ως ανταγωνιστικό συνεδριακό προορισμό και δημιουργούν τις βάσεις για αυξητική πορεία του αριθμού συνεδρίων και άλλων διοργανώσεων.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο συνεδριακός τουρισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ευρύτερη οικονομία της πόλης. Πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για τον Δήμο Αθηναίων και για εμάς, ήταν να σταλεί στη διεθνή αγορά, ξεκάθαρα, το μήνυμα ότι στην Αθήνα υπάρχει πλέον ένας αξιόπιστος φορέας υπεύθυνης διαχείρισης αιτημάτων και προσφοράς έγκυρης και αντικειμενικής πληροφόρησης για κάθε επισκέπτη και για κάθε επαγγελματία.

Η προσπάθεια αυτή, παρά το σχετικά βραχύ χρονικό διάστημα υλοποίησής της, τυγχάνει, ήδη, σημαντικής αποδοχής και αναγνώρισης. Πριν από λίγες μέρες, στην Γενική Συνέλευση του International Congress and Convention Association στην Φλωρεντία, έγινα προσωπικά αποδέκτης θετικότατων σχολίων και διαπιστώσεων από στελέχη και παράγοντες της διεθνούς συνεδριακής αγοράς καθώς και από στελέχη άλλων Convention Bureaux, ορισμένα εκ των οποίων, μάλιστα, κατά μία έννοια θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και ως ανταγωνιστές μας.

Με το πρόγραμμα μελών του ACB, που σας παρουσιάζουμε σήμερα, φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε την προσπάθεια αυτή ένα βήμα πιο μπροστά. Και σας προσκαλούμε, όλους, σε μία γόνιμη, ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της πόλης μας και της οικονομίας της”.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, επισημάνθηκε ότι η Αθήνα, το 2008, κέρδισε 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των πόλεων-συνεδριακών προορισμών, καταλαμβάνοντας την 15η θέση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024