Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑυξήθηκαν τα ταξίδια Βούλγαρων στην Ελλάδα, μετά την κατάργηση της βίζας

Αυξήθηκαν τα ταξίδια Βούλγαρων στην Ελλάδα, μετά την κατάργηση της βίζας

Έντεκα χιλιάδες Βούλγαροι επισκέφθηκαν την Ελλάδα, μετά την κατάργηση των θεωρήσεων για τα ταξίδια των πολιτών της Βουλγαρίας στις χώρες της περιοχής Σένγκεν, στις 10 Απριλίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της […]

Έντεκα χιλιάδες Βούλγαροι επισκέφθηκαν την Ελλάδα, μετά την κατάργηση των θεωρήσεων για τα ταξίδια των πολιτών της Βουλγαρία<.>ς στις χώρες της περιοχής Σένγκεν<...>, στις 10 Απριλίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Σόφια, που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα.

Την ίδια περίοδο, απαγορεύθηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε τριακόσια είκοσι άτομα, τα περισσότερα από τα οποία είχαν διαπράξει στο παρελθόν διάφορες παραβάσεις, κατά την παραμονή τους στην χώρα αυτή ή σε άλλη χώρα – μέλος της συμφωνίας Σένγκεν. Τα υπόλοιπα, ήταν ανήλικα παιδιά, για το ταξίδι των οποίων στο εξωτερικό δεν είχαν δώσει γραπτή συγκατάθεση και οι δύο γονείς, όπως ορίζει ο νόμος, ή "πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν σαφείς ενδείξεις, ότι η είσοδό τους αποσκοπεί σε παράνομη εργασία, είτε στην Ελλάδα, είτε σε άλλη χώρα – μέλος της Σένγκεν", όπως διευκρινίζεται.

"Η άνευ θεωρήσεων διακίνηση Βούλγαρων πολιτών εις ουδεμία περίπτωση παραχωρεί δικαίωμα εργασίας στις χώρες – μέλη Σένγκεν", επισημαίνει η πρεσβεία της Ελλάδας, με αφορμή δημοσιεύματα στα βουλγαρικά ΜΜΕ για το θέμα. "Η άσκηση καλλιτεχνικών ή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, η εποχική εργασία και οι διεθνείς μεταφορές (TIR) προαπαιτούν έγκριση των αρμοδίων ελληνικών αρχών και χορήγηση θεωρήσεων από τις ελληνικές προξενικές αρχές", υπενθυμίζεται, επίσης, στην ανακοίνωση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024