Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣε υπέρ-υπερηχητικό αεροπλάνο επικεντρώνεται η Boeing

Σε υπέρ-υπερηχητικό αεροπλάνο επικεντρώνεται η Boeing

Η δοκιμή αεροσκάφους που θα πετάει με ταχύτητα από 5.000-7.000 μίλια την ώρα και θα μπορεί να καλύψει την απόσταση Νέα Υόρκη -Λονδίνο μόλις σε 40 λεπτά θα γίνει τον […]

Η δοκιμή αεροσκάφους που θα πετάει με ταχύτητα από 5.000-7.000 μίλια την ώρα και θα μπορεί να καλύψει<...> την απόσταση Νέα Υόρκη -Λονδίνο μόλις σε 40 λεπτά θα γίνει τον επόμενο μήνα 120 χιλιόμετρα έξω από το Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ η ονομασία του υπό δοκιμή αεροσκάφους είναι Hyper-X, το σχήμα του μοιάζει με σανίδα του σερφ με πτερύγια και έχει σχεδιαστεί από την Boeing<.> σε συνεργασία με τη ΝΑΣΑ.

Εάν σε αυτή την πρώτη δοκιμαστική πτήση το αεροσκάφος δεν καταστραφεί ή πάθει άλλες σημαντικές τεχνικές βλάβες, τότε οι δοκιμές θα συνεχιστούν, δεδομένου ότι η Boeing έχει εκφράσει την προτίμησή της στη νέου τύπου τεχνολογία που θα επιτρέψει στο μέλλον να γίνεται ο γύρος του κόσμου σε 4 ώρες. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον ανταγωνισμό με την Airbus για την κατασκευή γιγαντιαίων αεροσκαφών για να επικεντρωθεί σ' αυτά που αναπτύσσουν μεγαλύτερη ταχύτητα.

Το Hyper-X σχεδιάστηκε με ισχυρό περίβλημα, απόρροια της προόδου στη μεταλλειολογία, το μέγεθός του θα είναι το μισό από αυτό των άλλων αεροσκαφών και πιθανότατα δεν θα διαθέτει παράθυρα ώστε να είναι ακόμη πιο ανθεκτικό.

Το βασικό πρόβλημα σε αυτή τη προσπάθεια θα είναι η αντιμετώπιση του ωστικού κύματος που δημιουργείται όταν ένα αεροσκάφος περνάει μέσα από το φράγμα του ήχου. "Έως ότου φτάσει να υπερίπταται πάνω από θάλασσες και ποτάμια η ταχύτητα του αεροσκάφους θα πρέπει να είναι κάτω από το φράγμα του ήχου, αλλά αυτό θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα δρομολόγια που μπορεί να πραγματοποιήσει", ανέφερε χαρακτηριστικά ειδικός επιστήμονας.

Αν το πείραμα πετύχει, τα πρώτα αεροπλάνα θα σχεδιαστούν για τον αμερικανικό στρατό και από το 2016 και μετά θα είναι διαθέσιμα στις εταιρίες αερομεταφορών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024