Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠρώτη εμπορική πτήση της KLM με βιοκαύσιμο
Η KLM πρωτοπορεί στη βιώσιμη αερομεταφορά

Πρώτη εμπορική πτήση της KLM με βιοκαύσιμο

Η KLM Royal Dutch Airlines εκτέλεσε την πρώτη της εμπορική πτήση με βιοκαύσιμο, τη βιοκηροζίνη. Για να προωθήσει τη βιώσιμη μεταφορά, η KLM ενώθηκε επίσης με τη North Sea Petroleum […]

Η KLM Royal Dutch Airlines εκτέλεσε την πρώτη της εμπορική πτήση με βιοκαύσιμο, τη βιοκηροζίνη. Για να προωθήσει τη<...> βιώσιμη μεταφορά, η KLM ενώθηκε επίσης με τη North Sea Petroleum και Spring Associates, για να ιδρύσουν μαζί την εταιρεία SkyEnergy. “Η KLM πρωτοπορεί στα θέματα βιοκαυσίμων στις παγκόσμιες αερομεταφορές. Οι αρχές της Ολλανδίας θα πρέπει να αξιοποιήσουν την ηγετική θέση της για να εξασφαλίσουν καθαρές, αθόρυβες και βιώσιμες αερομεταφορές σε παγκόσμιο επίπεδο”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KLM, Peter Hartman. “Αυτό είναι τεχνικά εφικτό. Έχουμε αποδείξει ότι είναι δυνατόν. Κυβέρνηση, βιομηχανία μαζί με την κοινωνία γενικότερα θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διασφαλίσουν ότι γρήγορα θα έχουμε πρόσβαση σε ένα συνεχή εφοδιασμό βιοκαυσίμων”.

Η KLM επιδιώκει την ανάπτυξη της βιοκηροζίνης, σύμφωνα με αυστηρά οικονομικά, τεχνολογικά και οικολογικά κριτήρια. “Η τροφική αλυσίδα δεν γίνεται να τεθεί σε κίνδυνο, και η παραγωγή της βιοκηροζίνης δεν θα πρέπει να συμβαδίζει με την αποψίλωση των δασών ή την υπερβολική κατανάλωση νερού”, είπε ο κ. Hartman. “Η διατήρηση της βιοποικιλότητας είναι φυσικά δεδομένη. Η συνεργασία μας με το WWF είναι σημαντική και συγχρόνως πραγματικά πηγή έμπνευσης”.

Ο Johan van de Gronden, διευθυντής της WWF Ολλανδίας σημείωσε: “Θέλουμε να προστατεύσουμε το εύθραυστο φυσικό περιβάλλον μας κατά της αλλαγής του κλίματος. Οι καθαρές τεχνολογίες είναι ένας τρόπος να μειωθούν οι επιπτώσεις της ανθρωπότητας στο κλίμα. Η ίδρυση της SkyEnergy είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία και η πτήση της KLM με βιοκαύσιμο αποτελεί ένα θετικό βήμα στο δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον”.

“Η KLM ερευνά τα βιοκαύσιμα από το 2007. Με την ίδρυση της SkyEnergy, ελπίζουμε να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην αγορά. Προχωράμε μπροστά με μεγάλη αποφασιστικότητα. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη της κυβέρνησης, της βιομηχανίας και της ευρύτερης κοινωνίας”, υπογράμμισε ο Κ. Hartman.

Η KLM και η Air France επιδιώκουν από κοινού ένα φιλόδοξο Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα. Οι καρποί αυτής της προσπάθειας επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι η Air France KLM κατέχει ηγετική θέση στο Dow Jones Sustainability επί πέντε συναπτά έτη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024