Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διοργάνωση του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. ΔΗΜΗΤΡΑ και της Αναπτυξιακής Ροδόπης

Ημερίδα για τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας Τουρισμού στην Κομοτηνή

Τατιάνα Ρόκου - 04 Δεκέμβριος 2009, 00:00

Ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. ΔΗΜΗΤΡΑ και η Αναπτυξιακή Ροδόπης ΑΕ διοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας και<...>

Τοπική Ανάπτυξη”, στο Κέντρο “Δήμητρα” Κομοτηνής (ΚΕΓΕ), στις 15 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 11:30, με εισηγητή το δημοσιογράφο της “ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ έκφρασης” κ. Δημήτριο Μιχαηλίδη και συνεργάτη του ΑγρΟραμα.

Τα Τοπικά Σύμφωνα είναι δομή πολιτών επαγγελματιών που είναι προσανατολισμένη στην κοινωνία.
Βασικός στόχος της ημερίδας, την Τρίτη, 15/12/2009, στο ΚΕΓΕ στην Κομοτηνή, είναι μια πρώτη ενημερωτική προσέγγιση των Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και η ανάπτυξη γόνιμου προβληματισμού για θετική συνέχεια.

Τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας είναι ένας καινοτόμος θεσμός, που στηρίζεται στη αλληλογνωριμία, στην αμοιβαία αναγνώριση και σεβασμό, στην συνεργασία, λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη και αξιοποίηση της τοπικής ταυτότητας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των ιδιαίτερων και διαφορετικών χαρακτηριστικών του τόπου, να συμβάλλει στη διαφύλαξη του καλού ονόματος μιας περιοχής και να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξή της.

Τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας είναι μια χάρτα, μια συμφωνία, μια διακήρυξη μιας ομάδας επαγγελματιών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), που έχουν κοινά (οριζόντια συνεργασία) ή συμπληρωματικά (κάθετη συνεργασία) χαρακτηριστικά, και συμφωνούν και συναποφασίζουν να συνεργαστούν σε εθελοντική βάση, προκειμένου να προωθήσουν ένα κοινό όραμα για την ποιότητα στην περιοχή τους.

Ειδικότερα τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας Τουρισμού επικεντρώνονται στην συνεργασία και άμιλλα για ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού στην ύπαιθρο. Διαφοροποιούν το τουριστικό προϊόν ενσωματώνοντας στοιχεία παραδοσιακής κληρονομιάς (αρχιτεκτονική, γαστρονομία κλπ) και αξιοποιούν την τοπική παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Το κάθε μέλος λειτουργεί ως πρεσβευτής των άλλων και της Ομάδας.
Τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας, έχουν σαν κύριο σκοπό την διαφύλαξη του καλού ονόματος μιας περιοχής, ως μια “συλλογική περιουσία” που ανήκει σε όλους και που πρέπει να διαφυλάσσεται από συλλογική δομή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top