Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικά ΤαξίδιαΕπενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν σε Αυστραλούς επενδυτές
Invest in Greece

Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν σε Αυστραλούς επενδυτές

Αντιπροσωπεία της Invest in Greece επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αυστραλία, σε ένα ταξίδι με τρεις σταθμούς, Περθ, Σύδνεϋ και Μελβούρνη, από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, στο […]

Αντιπροσωπεία της Invest in Greece επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αυστραλία, σε ένα ταξίδι με τρεις σταθμούς, Περθ, Σύδνεϋ και<...> Μελβούρνη, από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του επιχειρησιακού της σχεδίου για την προσέλκυση Ξένων Aμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα. Η αντιπροσωπεία της Invest in Greece, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Απ. Τσουκαλά, με εξειδικευμένα στελέχη στους τομείς του Τουρισμού, του Real Estate, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Τεχνολογίας και συνοδευόμενη από τον οικονομολόγο, Δρ. Π. Αθανασόγλου, πραγματοποίησε 3 επενδυτικά σεμινάρια σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Καμπέρα και το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Τα σεμινάρια παρακολούθησαν περίπου 200 Αυστραλοί, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, καθώς και μέλη της κεντρικής αλλά και των ομοσπονδιακών Κυβερνήσεων. Από Ελληνικής πλευράς, στους επισήμους συγκαταλέγονταν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κος Αλέξιος Χριστόπουλος και οι Γενικοί Πρόξενοι στο Σύδνεϋ και στη Μελβούρνη. Επιπλέον, κατ’ ιδίαν συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους επιχειρήσεων στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του Τουρισμού, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και των Ιδιωτικών Επενδύσεων. Προς μεγάλη ευχαρίστηση των μελών της Ελληνικής διασποράς παρουσιάστηκαν τέλος, ολοκληρωμένες και ιδιαίτερα επιτυχημένες επενδύσεις Αυστραλιανών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που η Ελλάδα έχει να επιδείξει στους τομείς των φωτοβολταϊκών και της γεωθερμίας. Οι υψηλές τιμές αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, το ελκυστικό πλαίσιο που διαμορφώνουν τα κίνητρα του επενδυτικού νόμου, καθώς και το γεωθερμικό και ηλιακό δυναμικό, αποτέλεσαν τη βασική αφετηρία του, εν λόγω, ενδιαφέροντος. Ακόμη ένας κλάδος στον οποίο εστίασαν οι επενδυτές ήταν η ανάπτυξη και διαχείριση μαρίνων. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση σημειώθηκε για το άριστο Ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ιδιαίτερα ελκυστικές αμοιβές. «Δε φανταζόμασταν ποτέ ότι η Ελλάδα διαθέτει μια τέτοια δεξαμενή ταλαντούχων ανθρώπων. Δυστυχώς, δεν είχαμε αντιληφθεί αυτή την καταπληκτική ευκαιρία όταν δημιουργήσαμε τις επιχειρήσεις μας στην Εσθονία, αλλά, πλέον, είμαστε αποφασισμένοι να την αξιοποιήσουμε στην αμέσως επόμενη επιχειρηματική μας επέκταση», τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος Αυστραλιανής εταιρείας Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλιανή οικονομία αποδείχθηκε αρκούντως ανθεκτική στην παγκόσμια οικονομική ύφεση. Βασιζόμενη στις εύρωστες εξαγωγές φυσικών πόρων και στην έντονη δραστηριότητα στον τομέα του Real Estate, η Αυστραλιανή οικονομία δεν αναμένεται να συρρικνωθεί κατά τη διάρκεια του 2010.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024