Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΕλληνικό Αρχείο – εικόνες από μία Μυθική Χώρα

Ελληνικό Αρχείο – εικόνες από μία Μυθική Χώρα

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια σημαντική εκδοτική – φωτογραφική προσπάθεια από ένα Αμερικανό μας ταξιδεύει στις ομορφιές της πατρίδας μας. Συγκεκριμένα, το βιβλίο του “Ελληνικό Αρχείο – Εικόνες από μία Μυθική Χώρα” […]

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια σημαντική εκδοτική – φωτογραφική προσπάθεια από ένα Αμερικανό μας ταξιδεύει στις ομορφιές<...> της πατρίδας μας. Συγκεκριμένα, το βιβλίο του "Ελληνικό Αρχείο – Εικόνες από μία Μυθική Χώρα" παρουσίασε στο Γραφείο Τύπου Νέας Υόρκης, ο φωτογράφος Ουίλιαμ Αμπράνοβιτς. Ο Αμπράνοβιτς, που συνεργάζεται με το περιοδικό "Coude Nast Traveller", τους "New York Times", καθώς και με μερικά από τα πιο δημοφιλή αμερικανικά πολυκαταστήματα, όπως το "Banana Republic" και το "Barneys" άρχισε εδώ και 16 χρόνια να οργώνει την ελληνική ύπαιθρο και να αποτυπώνει την αγάπη του για τα ελληνικά νησιά, την αρχιτεκτονική και την κουλτούρα τους, σε σαγηνευτικές με τη λιτότητα και την αυστηρή τους γραμμή, ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Η συλλογή του εντυπωσίασε ιδιαίτερα τον φημισμένο εκδοτικό οίκο "Rizzoli International" ο οποίος εκτός από την έκδοση αυτού του "μοναδικού βιβλίου που αποκαλύπτει την κομψότητα και την ποίηση της καθημερινής ζωής του Έλληνα", αποφάσισε να ανοίξει με αυτή την ευκαιρία "ένα ειδικό αρχείο αφιερωμένο στην Ελλάδα", μία χώρα, επισημαίνεται, που κατέχει πάντα την πρώτη θέση – 13,5 εκατ. τουρίστες από όλο τον κόσμο πέρυσι – στις προτιμήσεις του Αμερικανού και του Ευρωπαίου ταξιδιώτη. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που ο εκδοτικός οίκος αποφάσισε να παρουσιάσει το αφιερωμένο στην Ελλάδα "ειδικό αρχείο" πριν από ένα ήδη προγραμματισμένο άλλο "ειδικό αρχείο" για την Ιρλανδία, την χώρα καταγωγής των μεταναστών που πρώτοι αναδείχθηκαν στην δημόσια ζωή των ΗΠΑ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024