Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξήσεις στα εισιτήρια της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Απρίλιος 2001, 00:00

Η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.>, ΟΑ<.>, αποφάσισε να προχωρήσει σε αναπροσαρμογές στις τιμές των εισιτηρίων, προκειμένου<...> να καλύψει μέρος των αυξημένων τελών που καλείται να πληρώσει για τη λειτουργία της στο νέο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος<.>", στα Σπάτα<.>

. Η εταιρία καλείται τώρα να καταβάλλει 25 δισ. δρχ. ετησίως, έναντι των 2,5 δισ. δρχ. που πλήρωνε όταν λειτουργούσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 13-15% και θα γίνουν όχι μόνο στην

Ολυμπιακή Αεροπορία<.> αλλά και στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα<.>

. Κατά μέσο όρο οι αυξήσεις θα φτάσουν το 10% για την Ολυμπιακή Αεροπλοΐα και το 8,5% για την ΟΑ. Από αυτές η εταιρία πρόκειται να εισπράττει 11 δισ. δρχ. επιπλέον το χρόνο. Ενδεικτικά, η απλή μετάβαση από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο αυξάνεται από 22.000 δρχ. και 19.900 δρχ. σε 24.500 δρχ. και 22.000 δρχ. αντίστοιχα. Οι τιμές για τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κεφαλονιά διαμορφώνονται σε 19.800 δρχ. από 18.000, 21.400 δρχ. από 18.800, και 18.200 δρχ. από 16.500 αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών ανέθεσε στην εταιρία Deloitte & Touche την αποτίμηση του ομίλου της Ολυμπιακής, στο πλαίσιο της διεξαγωγής διαγωνισμού για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τον εθνικό αερομεταφορέα. Η αποτίμηση του ομίλου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Απριλίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top