Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜέχρι και τρεις μήνες θα μείνουν κλειστά τα Τέμπη
Κομένη η εθνική οδός

Μέχρι και τρεις μήνες θα μείνουν κλειστά τα Τέμπη

Κλειστή επ`αορίστου μένει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών, εξαιτίας των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν την Πέμπτη με αποτέλεσμα και το θάνατο του επικεφαλής των έργων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο χρόνος που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων είναι από ένα ως και τρεις μήνες…

Κλειστή επ`αορίστου μένει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών, εξαιτίας των<...> κατολισθήσεων που σημειώθηκαν την Πέμπτη με αποτέλεσμα και το θάνατο του επικεφαλής των έργων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο χρόνος που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων είναι από ένα ως και τρεις μήνες. Στην περιοχή μετέβη ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, που μετείχε σε ευρεία σύσκεψη στη Λάρισα.

Τα αίτια της κατολίσθησης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί ενώ Οι πρώτες εκτιμήσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας. Ειδικοί από το Πολυτεχνείο, το Τεχνικό Επιμελητήριο, αλλά και την Ελβετία, έχουν κληθεί τώρα να βρουν λύση στο πρόβλημα των συνεχών κατολισθήσεων στην περιοχή. Στη συνέχεια θα απαιτηθούν μελέτες και έργα σταθεροποίησης του βουνού που κατολισθαίνει, διαδικασία που θεωρείται χρονοβόρος.

Το κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος των Τεμπών κόβει την Ελλάδα στα δύο, καθώς οι παρακαμπτήριοι δρόμοι δύσκολα μπορούν να σηκώσουν το βάρος των εμπορευματικών μεταφορών του εθνικού άξονα, ενώ η διαδρομή μέσω Σαρανταπόρου αυξάνει την απόσταση κατά 60 χλμ.

Προς το παρόν η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω Λάρισας – Τυρνάβου – Ελασσόνας, ενώ τα ΙΧ αυτοκίνητα μπορούν προς Νότον να χρησιμοποιήσουν και την παραλιακή οδό. Σχεδιάζεται δε οι οδηγοί να μην καταβάλλουν διόδια, αν και μετά τα Τέμπη έχουν τοποθετηθεί τρεις νέοι σταθμοί διοδίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024