Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Όλγα Κεφαλογιάννη τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης στη ΝΔ
Βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Ρεθύμνου

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης στη ΝΔ

Πέντε ακόμη υπευθύνους τομέων πολιτικής ευθύνης (τομεάρχες) ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο τομέας Τουριστικής Ανάπτυξης ανατέθηκε στην κα Όλγα Κεφαλογιάννη

Πέντε ακόμη υπευθύνους τομέων πολιτικής ευθύνης (τομεάρχες) ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος<…> της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο τομέας Τουριστικής Ανάπτυξης ανατέθηκε στην κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε σχετική δήλωσή της αναφέρει: “Με πολύ μεγάλη τιμή αναλαμβάνω τον Τομέα πολιτικής ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας μετά από πρόταση του προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά.

Έργο του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης είναι η προετοιμασία και ο σχεδιασμός συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Στόχος, να είμαστε πανέτοιμοι μελλοντικά ως κυβέρνηση, να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις ολοένα εντεινόμενες προκλήσεις της τουριστικής αγοράς, όπως είναι η διεύρυνση της, η υψηλή ανταγωνιστικότητα, η απόδοση ποιότητας/ τιμής. Δυο μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρουσιαστεί καμία πρωτοβουλία που να μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία του ελληνικού τουρισμού.

AντΆαυτού, ως πρώτο δείγμα γραφής, καταργήθηκε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκρινε ότι δεν χρειάζεται ξεχωριστό υπουργείο και αποφάσισε να συμπεριλάβει τα ζητήματα τουρισμού, μαζί με πολλά άλλα, στο Υπουργείο Πολιτισμού. Έκρινε και αποφάσισε ότι πρέπει να επιστρέψει σε ένα παλιό και αποτυχημένο μοντέλο του παρελθόντος. Την ίδια ανευθυνότητα επέδειξε και με τον έτερο νευραλγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας, τη ναυτιλία.

Αυτές οι ακατανόητες ενέργειες της σημερινής Κυβέρνησης, μας γεμίζουν όλους ευθύνες για δυναμική και ουσιαστική αντιπολίτευση.

Ξεκινάμε λοιπόν δουλειά σε όλους τους τομείς, άμεσα και συντεταγμένα. Όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, συμμετέχουμε σε μια κοινή προσπάθεια. Όλοι μαζί προχωράμε στην εσωτερική αναδιοργάνωση του κόμματος, την ανανέωση του πολιτικού μας λόγου, τη διεκδίκηση της εμπιστοσύνης από τους ψηφοφόρους μας. Όλοι μαζί, προχωράμε παράλληλα, στην επεξεργασία και τη διατύπωση σύγχρονων και τολμηρών προτάσεων πολιτικής που έχει ανάγκη η χώρα μας”.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι από το Σεπτέμβριο 2007 βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ρεθύμνου. Είναι δικηγόρος, με σπουδές στα νομικά και τις διεθνείς σχέσεις. Ειδικότερα, το 1997 αποκτά το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1998 αποφοιτά από το King`s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου αποκτώντας το μεταπτυχιακό της δίπλωμα LL.M. (Master of Laws) στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου και του Δικαίου Επιχειρήσεων. Ο δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος της απονέμεται το 2006 από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University, Βοστώνη, Η.Π.Α. στις Διεθνείς Σχέσεις. Η πτυχιακή της εργασία με θέμα “Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό Ζήτημα”, εκδίδεται μεταφρασμένη και επεξεργασμένη στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ξεκινά την επαγγελματική της δραστηριότητα το 1997 ως ασκούμενη δικηγόρος. Μετά την επιτυχία της στις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας το 1998, εργάζεται ως δικηγόρος σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης, ενώ σταδιοδρομεί και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.

Σημαντικό σταθμό στην καριέρα της, θα αποτελέσει η θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε νομικά θέματα, από το Μάιο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του 2006.Ταυτόχρονα με τις σπουδές και την εργασία, επιλέγει την πολιτική συμμετοχή και καταπιάνεται με την κοινωνική δράση. Σε όλη τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων είναι στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ενεργό μέλος της ΟΝΝΕΔ, από όπου υπηρετεί τη Νέα Δημοκρατία.

Το 2004 ιδρύει το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ρεθύμνου (Κ.Ε.Α.Ρ.), που γρήγορα αναδεικνύεται σε σημαντικό φορέα προώθησης των τοπικών ζητημάτων σε όλους τους τομείς.Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού της έργου, διατελεί Γραμματέας της Βουλής. Παράλληλα ασκεί καθήκοντα Γραμματέα στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Aμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, και είναι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σε όλη τη διάρκεια της πρώτης βουλευτικής της θητείας συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις της Ολομέλειας, διατυπώνει ερωτήσεις προς υπουργούς και εργάζεται εντατικά για την προώθηση των τοπικών θεμάτων της Κρήτης, και της ιδιαίτερης πατρίδας της, του Ρεθύμνου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024