Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

'Βρήκε τον δρόμο του' το νέο αεροδρόμιο

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Απρίλιος 2001, 00:00

'Βρήκε τον δρόμο του', όπως αναμενόταν άλλωστε, το νέο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος<.>" που διανύει την τέταρτη<...>

εβδομάδα λειτουργίας του με ομαλή ροή πτήσεων και υπηρεσιών.

Από την Τετάρτη 28 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου, μέχρι και την Τρίτη 17 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 9.450 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο, και μεταφέρθηκαν περίπου 800.000 επιβάτες (470 πτήσεις και 40.000 επιβάτες ημερησίως), ενώ από το σύστημα ελέγχου αποσκευών πέρασαν 640.000 αποσκευές.

Κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα -από 13 έως 17 Απριλίου- πραγματοποιήθηκαν 1.904 πτήσεις με ελάχιστες καθυστερήσεις. Ενδεικτικά, τη Μεγάλη Παρασκευή εκτελέστηκαν 540 πτήσεις (διακινήθηκαν 25% περισσότεροι επιβάτες και 30% περισσότερες αποσκευές, οι δε πτήσεις ήταν 15% περισσότερες σε σχέση με τον ημερήσιο μέσο όρο), γεγονός που αποδεικνύει την ομαλή και αποδοτική λειτουργία του αερολιμένα καθώς και την ετοιμότητά του για την αυξημένη κίνηση της θερινής περιόδου. Τέλος, το "Ελευθέριος Βενιζέλος" επισκέφθηκαν περίπου ένα εκατομμύριο άτομα, που γνώρισαν τις υπηρεσίες και τους χώρους του.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top