Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Δημήτρης Ρέππας: Δε θα δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία αν δεν είναι ασφαλής

Τατιάνα Ρόκου - 22 Δεκέμβριος 2009, 00:00

«Δεν πρόκειται να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία αν δεν είναι 100% βέβαιο ότι είναι ασφαλείς όσοι κινούνται στην Εθνική Οδό», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας από τη Λάρισα όπου μετέβη χθες και προήδρευσε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω...

«Δεν πρόκειται να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία αν δεν είναι 100% βέβαιο ότι είναι ασφαλείς όσοι κινούνται<...>

στην Εθνική Οδό», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας από τη Λάρισα όπου μετέβη χθες και προήδρευσε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω κατάπτωσης βράχων στην ΠΑΘΕ, στο ύψος των Τεμπών.

«Θρηνούμε την απώλεια ενός ανθρώπου», είπε. «Το μόνο θετικό είναι ότι αποφασίσαμε να κλείσουμε το δρόμο στα Τέμπη την προηγούμενη μέρα, αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο. Αν δεν είχε γίνει αυτό, ίσως σήμερα θρηνούσαμε εκατόμβη». Όπως εκτίμησε ο κ. Ρέππας ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός τουλάχιστον για ένα μήνα, αλλά σαφέστερη εικόνα του χρόνου που θα απαιτηθεί για την αποκατάστασή του θα υπάρχει τη Δευτέρα από το ειδικό κλιμάκιο Ελβετών, ξένων και Ελλήνων επιστημόνων και των μελετητών του παραχωρησιούχου, που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο Υπουργός ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας από τους πολίτες που θα ταλαιπωρηθούν «για πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει πριν το καλοκαίρι, αλλά δεν έγιναν». Αναφέρθηκε ακόμη στις τρεις εναλλακτικές οδούς στις οποίες γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να αποτελέσουν αξιόπιστες λύσεις σε αντικατάσταση του κλειστού τμήματος των Τεμπών. Διαβεβαίωσε τέλος, ότι όλες οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες και θα λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την Προεδρία του κ. Ρέππα, μετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης και Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης, η Περιφερειάρχης, ο Νομάρχης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλοι οι εμπλεκόμενοι υπεύθυνοι παραχωρησιούχοι. Διαπιστώθηκε ότι ήδη οι αποφάσεις μέτρων που ελήφθησαν από τις χθεσινές συσκέψεις αποδίδουν, λύθηκε το ζήτημα της σήμανσης και ενημέρωσης και εντατικοποιούνται οι επιχειρήσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης παρέμεινε στην περιοχή για τον εξειδικευμένο συντονισμό ανά διαδρομή των υπευθύνων δρόμου, Τροχαίας, Δ/νσης συντήρησης, Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και εκχιονισμού. Αύριο, θα ολοκληρώσει την περιοδεία του, διατρέχοντας τους εναλλακτικούς άξονες για την επισήμανση τυχόν λεπτομερειών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top