Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΞεκινούν και πάλι τα τρένα της Eurostar
Η Γαλλία διερευνά τις αιτίες που καθήλωσαν τα τρένα

Ξεκινούν και πάλι τα τρένα της Eurostar

Την περιορισμένη επανέναρξη των δρομολογίων της από χθες ανακοίνωσε η Eurostar -αποκλειστικά για τους επιβάτες που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν το περασμένο Σαββατοκύριακο εξαιτίας της ακινητοποίησης των αμαξοστοιχιών. Η γαλλική κυβέρνηση αμφισβητεί ότι το ψύχος και το χιόνι ήταν η μοναδική αιτία για την καθήλωση των…

Την περιορισμένη επανέναρξη των δρομολογίων της από χθες ανακοίνωσε η Eurostar -αποκλειστικά για τους επιβάτες που δεν<...> κατάφεραν να ταξιδέψουν το περασμένο Σαββατοκύριακο εξαιτίας της ακινητοποίησης των αμαξοστοιχιών. Η γαλλική κυβέρνηση αμφισβητεί ότι το ψύχος και το χιόνι ήταν η μοναδική αιτία για την καθήλωση των τρένων και διατάσσει έρευνα.

Όπως αναφέρει το BBC, μετά από τρεις ημέρες πλήρους ακινητοποίησης των τρένων που συνδέουν τη Βρετανία με τη Γαλλία μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας της Μάγχης, η Eurostar -υπό την ιδιοκτήτρια των γαλλικών και βελγικών κρατικών σιδηροδρομικών αρχών και της Βρετανίας- ανακοίνωσε ότι θα επαναληφθούν από το πρωί της Τρίτης πολύ περιορισμένα δρομολόγια. Δικαίωμα σε αυτή τη φάση να ταξιδέψουν θα έχουν μόνο οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήριο για ταξίδι που είχε προγραμματιστεί για το περασμένο Σάββατο ή την Κυριακή, ενώ και τις υπόλοιπες ημέρες θα δίνεται προτεραιότητα στους ταξιδιώτες που έχουν περιέλθει σε κατάσταση απελπισίας προσπαθώντας να φθάσουν στον προορισμό τους.

Εκπρόσωπος της κοινοπραξίας στο Λονδίνο δήλωσε ότι η επανέναρξη των δρομολογίων την Τρίτη θα αφορά τα δύο τρίτα των συρμών, δηλαδή θα μπορέσουν να διακινηθούν 26.000 επιβάτες. Η Eurostar, η οποία εξυπηρετεί καθημερινά 40.000 ανθρώπους, αναμένει ότι θα επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία στις 28 Δεκεμβρίου, μεταδίδει το Reuters.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Νικολά Πετροβίτς ανακοίνωσε ότι θα αποζημιωθούν οι 2.500 ταξιδιώτες που εγκλωβίστηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στις έξι αμαξοστοιχίες που καθηλώθηκαν στο τούνελ της Μάγχης, καθώς και όλοι όσοι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Προς αποφυγή περαιτέρω χάους, η Eurostar συνεχίζει να προτρέπει τους επιβάτες της να αλλάζουν τις κρατήσεις τους για μία άλλη μέρα, να ζητήσουν να επιστρέψουν τα εισιτήρια τους αν το ταξίδι δεν είναι απαραίτητο, ή εάν μπορούν να βρουν άλλους τρόπους μετακίνησης, βεβαιώνοντας ότι θα καλυφθεί το κόστος από την εταιρεία.

Σε όσους εγκλωβίστηκαν στη Μάγχη, η Eurostar θα καταβάλει δύο φορές την αξία του εισιτηρίου τους και θα τους αποζημιώσει για όποια άλλα έξοδα αναγκάστηκαν να κάνουν (όπως ταξί ή ξενοδοχεία), δήλωσε ο Πετροβίτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όσοι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας των τρένων μπορούν να αλλάξουν το εισιτήριό τους για άλλη ημέρα ή να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, ενώ η Eurostar θα εξετάσει ξεχωριστά κάθε υπόθεση για να αποφασίσει αν θα αποζημιώσει και αυτούς τους ταξιδιώτες για άλλα έξοδα που αναγκάστηκαν να κάνουν.

Συνολικά 75.000 άνθρωποι θα ταξίδευαν τις τρεις τελευταίες ημέρες μετά τα τρένα της Eurostar.

Ως προς τα αίτια του χάους, αξιωματούχοι της Eurostar αποδίδουν τη σειρά των βλαβών που προκλήθηκαν στα ηλεκτρικά συστήματα των τρένων στις καιρικές συνθήκες και την ιδιαίτερη υφή του χιονιού. Η γαλλική κυβέρνηση αμφισβήτησε ότι το ψύχος είναι η μοναδική αιτία της καθήλωσης των τρένων και διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας.

“Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τα τρένα της Eurostar δεν μπορούν να κινηθούν για τρεις ημέρες εξαιτίας του χιονιού, οπότε πρέπει να υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα” δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Ντομινίκ Μπισερό. Από πλευράς του, ο Νικολά Σαρκοζί κάλεσε οργισμένος για εξηγήσεις τον Γκιγιόμ Πεπί, επικεφαλής της Eurostar και των γαλλικών κρατικών σιδηροδρόμων SNCF.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024