Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Στο Χιονοδρομικό Παρνασσού, το Σαββατοκύριακο οι επισκέπτες έφτασαν τους 3.000

Αυξημένη κίνηση στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας

Θοδωρής Κουμέλης - 24 Δεκέμβριος 2009, 00:00

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, όπου το<...>

περασμένο Σαββατοκύριακο οι επισκέπτες άγγιξαν τις 3.000 και η κίνηση αναμένεται να διπλασιαστεί όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Παπαχρήστο, διευθυντή του χιονοδρομικού κέντρου. Οσον αφορά τις πίστες, περίπου το 80% λειτουργεί.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρα στο Καϊμακτσαλάν το ύψος του χιονιού φτάνει τα 80 εκατοστά. Πληρότητα 100% παρουσιάζει και το πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής, όπου οι επισκέπτες έχουν κάνει κρατήσεις από τον Αύγουστο, ενημερώνει η κα Σίσυ Νεοφυτίδου από το Neve Resort.

Οι πίστες παραμένουν προς το παρόν κλειστές στα Καλάβρυτα και στο Μαίναλο. “Προς το παρόν δεν υπάρχει ικανοποιητική χιονόπτωση” εξηγεί στην εφημερίδα η κα Ιωάννα Παπαδάτου, βοηθός υπεύθυνη επικοινωνίας του χιονοδρομικού Καλαβρύτων, “όμως επισκέπτες έρχονται για να απολαύσουν τη θέα πίνοντας τον καφέ τους”. Οι υπεύθυνοι ευελπιστούν ότι ο καιρός θα “συμμορφωθεί” μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ώστε ο αριθμός των επισκεπτών να αγγίξει τον προβλεπόμενο μέσο όρο που κυμαίνεται έως και 8.000 άτομα ημερησίως.

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρου Σελίου, σύμφωνα με τον διευθυντή του, κ. Α. Ρηγόπουλο. Στα τριάντα χρόνια που δουλεύει εκεί, διαπιστώνει ότι φέτος ο καιρός δεν είναι σταθερός. “Το χιόνι μπορεί να φτάνει τα 40 εκ., προχθές όμως έβρεξε, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν δουλέψαμε λόγω χιονοθύελλας”, λέει. “Φανταστείτε ότι στις 3 Νοεμβρίου το χιόνι έφτασε τα 25 εκατοστά!”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων