Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΟ Πύργος του Αϊφελ το διασημότερο σήμα κατατεθέν παγκοσμίως
Νέα δημοσκόπηση του Hotels.com

Ο Πύργος του Αϊφελ το διασημότερο σήμα κατατεθέν παγκοσμίως

Μια νέα δημοσκόπηση του Hotels.com με τη συμμετοχή πάνω από 10.000 ταξιδιωτών από όλον τον κόσμο αποκάλυψε ότι ο Πύργος του Aιφελ ξεπέρασε το Ταζ Μαχάλ, το Aγαλμα της Ελευθερίας […]

Μια νέα δημοσκόπηση του Hotels.com με τη συμμετοχή πάνω από 10.000 ταξιδιωτών από όλον τον κόσμο αποκάλυψε ότι ο Πύργος του<...> Aιφελ ξεπέρασε το Ταζ Μαχάλ, το Aγαλμα της Ελευθερίας και την Golden Gate Bridge στις ΗΠΑ, ώστε να ανακηρυχθεί το πιο αγαπημένο σήμα κατατεθέν διεθνώς.

Ο γραφικός παριζιάνικος πύργος κατονομάστηκε ως η μεγαλύτερη κατασκευή από σχεδόν έναν στους έξι ερωτώμενους (16%) στις πέντε ηπείρους που περιλαμβάνονται στην έρευνα -μπροστά από τους άμεσους ανταγωνιστές του, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και το Ταζ Μαχάλ της Ινδίας, τα οποία βρέθηκαν με μεγάλη διαφορά στη δεύτερη και τρίτη θέση με μόλις 9% και 8% των ψήφων αντίστοιχα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Hotels.com.

Τρία αμερικανικά μνημεία-σήμβολα -η Golden Gate Bridge, το Empire State Building και το Aγαλμα της Ελευθερίας- κατέλαβαν τις υπόλοιπες από τις έξι πρώτες θέσεις, με το κάθε ένα να λαμβάνει το 7% των ψήφων των ταξιδιωτών. Το Λονδίνο λείπει παντελώς από την πρώτη δεκάδα, με το Big Ben να βρίσκεται ενδέκατο και το London Eye στη δωδάκατη θέση.

Η Alison Couper, διευθύντρια Επικοινωνίας του Hotels.com, δήλωσε: “Η έρευνα αυτή δείχνει ότι η έλξη από διάσημα αξιοθέατα είναι τόσο ισχυρή, που πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν σε έναν τόπο, ειδικά για να δοθν απο κοντά. Τα κτίρια αυτά πραγματικά έχουν αιχμαλωτίσει τη φαντασία μας”.

Η έρευνα έδειξε ότι 6 στους 10 (60,5%) των Βρετανών τουριστών έχουν ταξιδέψει κάπου, μόνο και μόνο για να δουν ένα ιδιαίτερο μνημείο ή κτίριο.

Ωστόσο, ενώ ο Πύργος του Aιφελ είναι σαφής νικητής των ταξιδιωτών σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Βρετανοί τουρίστες είναι πολύ περισσότερο χωρισμένοι όσον αφορά στα αγαπημένα τους μνημεία παγκοσμίως. Αν και το παρισινό μνημείο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των αγαπημένων κτιρίων για τους Βρεταούς, ήταν μόνο 1% μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Το Ταζ Μαχάλ, η Golden Gate Bridge και το Empire State Building ακολουθούσαν με 8% των ψήφων το κάθε ένα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024