Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ
Ανιχνευτές σώματος για όλους τους επιβάτες με προορισμό τις ΗΠΑ

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ

Το ολλανδικό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο Schiphol του Aμστερνταμ θα αρχίσει σε τρεις εβδομάδες να χρησιμοποιεί ανιχνευτές σώματος για τον έλεγχο όλων των επιβατών που πρόκειται να […]

Το ολλανδικό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο Schiphol του Aμστερνταμ θα αρχίσει σε τρεις εβδομάδες<...> να χρησιμοποιεί ανιχνευτές σώματος για τον έλεγχο όλων των επιβατών που πρόκειται να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

O υπουργός Δικαιοσύνης E.M.H. Hirsch Ballin δήλωσε στην Αμερικανίδα υπουργό εσωτερικής ασφαλείας Janet Napolitano στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, ότι η Ολλανδία σχεδίαζει να κάνει χρήση των ανιχνευτών σώματος ύστερα από την αποτυχούσα απόπειρα ανατίναξης αεροπλάνου ανήμερα τα Χριστούγεννα από νεαρό Νιγηριανό στη διάρκεια πτήσης από το Aμστερνταμ στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Χθες εκπρόσωπος του αεροδρομίου Schiphol δήλωσε ότι αν και δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι ένας τέτοιος ανιχνευτής θα είχε εντοπίσει την εκρηκτική σκόνη που έκρυβε ο επίδοξος βομβιστής στον μηρό του, είναι πολύ πιθανό. Παράλληλα με την απόφασή της να χρησιμοποιεί σωματικούς ανιχνευτές για επιβάτες πτήσεων προς τις ΗΠΑ, η Ολλανδία σκοπεύει να ζητήσει την εφαρμογή του μέτρου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανάλογη απόφαση που είχε ληφθεί για τη χρήση τέτοιων μηχανημάτων για όλους τους επιβάτες στο αεροδρόμιο Schiphol το 2008 ματαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το σκεπτικό ότι τα μηχανήματα αυτά θα θέσουν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024