Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΠρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας η επιβίβαση και αποβίβαση σε τουριστικά πούλμαν

Πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας η επιβίβαση και αποβίβαση σε τουριστικά πούλμαν

Σε πρόβλημα εξελίχθηκε αυτές τις μέρες η μη ύπαρξη ειδικού χώρου επιβίβασης και αποβίβασης τουριστών από τουριστικά πούλμαν στο κέντρο της Αθήνας. Παραδοσιακά αυτές τις μέρες τα τουριστικά πούλμαν παραλαμβάνουν […]

Σε πρόβλημα εξελίχθηκε αυτές τις μέρες η μη ύπαρξη ειδικού χώρου επιβίβασης και αποβίβασης τουριστών από τουριστικά πούλμαν στο κέντρο<...> της Αθήνας.

Παραδοσιακά αυτές τις μέρες τα τουριστικά πούλμαν παραλαμβάνουν νωρίς το πρωί από τις 07.00 – 08.30 του ταξιδιώτες που πάνε σε διάφορες μέρη της Ελλάδας με οδικές εκδρομές. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν ειδικά σηματοδοτημένοι χώροι υπάρχει κατά παράδοση μια σχετική ανοχή από πλευράς της αστυνομίας ώστε να μπορέσουν τα πούλμαν να επιβιβάσουν τους ταξιδιώτες και τις αποσκευές τους. Φέτος, όμως τα πράγματα άλλαξαν και η αυστηρή επιβολή του νόμου οδήγησε σε τραγελαφικές καταστάσεις όπου τουρίστες έμεναν άναυδοι μπροστά στο πούλμαν που έκλεινε τις πόρτες του κάτω από τις αυστηρές φωνές των τροχονόμων. Τα πούλμαν πήγαιναν λίγα μέτρα πιο κάτω ή σε μια άλλη παρακείμενη οδό για να συνεχίσουν τη συλλογή των τουριστών.

Οι οδηγίες των αστυνομικών προς τους οδηγούς να πάνε μακριά από το κέντρο της Αθήνας για επιβίβαση των πελατών τους μάλλον δε βοηθούν αφού εκ των πραγμάτων μια οδική εκδρομή θα πρέπει να ξεκινάει από κάποιο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης.

Παρόμοιο βέβαια πρόβλημα δημιουργείται και στην περίπτωση επιβίβασης και αποβίβασης αλλοδαπών τουριστών που θέλουν να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της Αθήνας, όπως την πλατεία Συντάγματος με τη Βουλή, την ακρόπολη κτλ. Θα πρέπει λοιπόν να ορισθούν συγκεκριμένες ζώνες όπου τα τουριστικά πούλμαν νόμιμα θα μπορούν να επιβιβάσουν και αποβιβάσουν τους τουρίστες.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί φέτος ο Δήμος Ιωαννίνων απαγόρευσε τη διέλευση λεωφορείων και κατΆ επέκταση και τουριστικών πούλμαν στο κέντρο με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η μεταφορά επισκεπτών στο νησάκι της κυράς Φροσίνης και φυσικά και στην τοπική αγορά. Το αποτέλεσμα ήταν αυτοί οι τουρίστες να οδηγηθούν στο Μέτσοβο, όπου ο Δήμος είχε προβλέψει και διέθετε mini bus για τη δωρεάν μεταφορά τους στο κέντρο της πόλης αλλά και στα εστιατόρια και μαγαζιά. Με αυτό τον τρόπο επιτεύχθηκε και η μεταφορά των τουριστών που πολλές φορές είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι, αλλά και η ασφυκτική κατάσταση με την παρουσία μεγάλων αυτοκινήτων στο πυκνοδομημένο κέντρο των πόλεων.

Αν δεν προβλέψουμε και δεν δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές πολύ απλά θα συνεχίσουμε να χάνουμε τουρίστες, ή θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε δυσαρεστημένους τουρίστες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024