Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑπών ο ΕΟΤ από τις τουριστικές εκθέσεις της Σκανδιναβίας
Εκθέσεις

Απών ο ΕΟΤ από τις τουριστικές εκθέσεις της Σκανδιναβίας

Για πρώτη φορά εδώ και τόσα χρόνια ο ΕΟΤ δε θα λάβει μέρος στις τουριστικές εκθέσεις που γίνονται τον Ιανουάριο του 2010 στις Σκανδιναβικές χώρες. Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές της έκθεσης Reiseliv που γίνεται στις 14 Ιανουαρίου στο Όσλο, της Matka που γίνεται στις 21 Ιανουαρίου στο Ελσίνκι, και…

Για πρώτη φορά εδώ και τόσα χρόνια ο ΕΟΤ δε θα λάβει μέρος στις τουριστικές εκθέσεις που γίνονται τον Ιανουάριο του 2010 στις Σκανδιναβικές χώρες<...>. Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές της έκθεσης Reiseliv που γίνεται στις 14 Ιανουαρίου στο Όσλο, της Matka που γίνεται στις 21 Ιανουαρίου στο Ελσίνκι, και 29 Ιανουαρίου στη Ferie που γίνεται στη Κοπεγχάγη εδώ και λίγες μέρες έχουν αρχίσει και επικοινωνούν απευθείας με τους συνεκθέτες του ΕΟΤ ρωτώντας τους αν θέλουν να λάβουν μέρος στις εκθέσεις μεμονωμένα αφού ακόμα επίσημα ο ΕΟΤ δεν έχει απαντήσει αν θα λάβει μέρος.

Παραδοσιακά ο ΕΟΤ αργούσε να απαντήσει για τη συμμετοχή του σε αυτές τις εκθέσεις χάνοντας σημαντικά χρήματα από την έκπτωση που γίνεται στην περίπτωση που κάποιος εκθέτης κάνει την κράτηση του αρκετά νωρίς. Κάθε Aνοιξη οι παραπάνω εκθέσεις ζητούν από τους εκθέτες τους να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής πετυχαίνοντας όχι μόνο καλύτερη θέση του περιπτέρου μέσα στην έκθεση, αλλά και σημαντική έκπτωση. Παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο ο ΕΟΤ είναι εκθέτης ουδέποτε δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αυτή την προσφορά των διοργανωτών των εκθέσεων, χάνοντας έτσι χρήματα. Η απάντηση του ΕΟΤ ερχόταν περίπου το Φθινόπωρο, αρκετά αργά για καλύτερη τιμή και καλύτερη θέση. Σημειώνουμε ότι ο ΚΟΤ, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, συμπληρώνει την αίτηση του από την προηγούμενη διοργάνωση για την επόμενη αφού έχει προγραμματίσει και αποφασίσει ότι θα λάβει μέρος, αξιοποιώντας όλες τις έξτρα παροχές που δίνουν οι διοργανωτές.

Με αυτό τον τρόπο και περισσότερα χρήματα δίνουμε και λιγότερες παροχές λαμβάνουμε. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι πράγματι επενδύονται χρήματα και στη συμμετοχή μας σε εκθέσεις, αλλά και σε διαφημιστικά κονδύλια, όμως επενδύονται με λάθος τρόπο και φυσικά σε λάθος χρονικές στιγμές. Το πρόβλημα αυτό έχει τεθεί πάρα πολλές φορές από φορείς και πλέον είναι πολύ γνωστό ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν απασχοληθεί λίγο διάστημα με τον τουρισμό. Πιστεύουμε ότι και τα στελέχη του ΕΟΤ το γνωρίζουν πολύ καλά αλλά και η πρόσφατη διοίκηση του. Η πρόταση του Travel Daily News είναι αφού χάσαμε που χάσαμε αυτές τις εκθέσεις γιατί δεν πρόλαβαν να εγκριθούν τα κονδύλια και να γίνει στην ώρα της η όλη διαδικασία, γιατί δεν χρησιμοποιούμε αυτά τα κονδύλια για την επόμενη χρονιά δηλώνοντας από τώρα τη συμμετοχή μας για το 2011, σπάζοντας έτσι αυτό το φαύλο κύκλο της καθυστέρησης;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024