Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΦονικές χιονοστιβάδες στην Ελβετία
Χιονοστιβάδες έπληξαν δημοφιλείς περιοχές για σκι της Ελβετίας

Φονικές χιονοστιβάδες στην Ελβετία

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αγνοείται η τύχη τριών από τις χιονοστιβάδες που έπληξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο δημοφιλείς περιοχές για σκι της Ελβετίας, μεταξύ των οποίων ένας γιατρός […]

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αγνοείται η τύχη τριών από τις χιονοστιβάδες που έπληξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο<...> δημοφιλείς περιοχές για σκι της Ελβετίας, μεταξύ των οποίων ένας γιατρός που έσπευσε για να συνδράμει στο έργο διάσωσης των παγιδευμένων σκιέρ, ανακοίνωσε η αστυνομία και πρόσθεσε ότι αγνοείται η τύχη τουλάχιστον τριών ακόμη σκιέρ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Βερναίο Όμπερλαντ της δυτικής Ελβετίας που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες,όταν δύο συνεχόμενες χιονοστιβάδες καταπλάκωσαν μία ομάδα σκιέρ χθες Κυριακή, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να αποκαλύψει τις εθνικότητες των θυμάτων και ανέφερε ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες εγιναν αιτία να σταματήσουν οι ερευνες για τους αγνοούμενους. Ένας γιατρός που εστάλη με ελικόπτερο για να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης καταπλακώθηκε από μία δεύτερη χιονοστιβάδα και πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.

Διασώθηκαν οκτώ άτομα, ορισμένα σοβαρά τραυματισμένα.Από την εταιρεία Rega που διαθέτει ελικόπτερα για την παροχή επείγουσας βοήθειας έγινε γνωστό ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας που ένας γιατρός σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα.

Προχθές επίσης, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από χιονοστιβάδα σε ορεινή περιοχή του καντονίου Βαλαί. Η ίδια εταιρεία ανέφερε ότι 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν η τραυματίστηκαν από χιονοστιβάδες το 2008 και 45 το 2007 στην Ελβετία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024