Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΚίνδυνος κατολισθήσεων στις παρακαμπτήριες των Τεμπών
Εκπόνηση δύο μελετών που αφορούν στα ληφθέντα μέτρα

Κίνδυνος κατολισθήσεων στις παρακαμπτήριες των Τεμπών

Τον κίνδυνο κατολισθήσεων στους παρακαμπτήριους δρόμους της Αγιάς και της Ελασσόνας, από όπου διεξάγεται η κυκλοφορία μετά την κατολίσθηση στα Τέμπη, επισήμανε στον Ρ/Σ ΣΚΑΪΕυθύμιος Λέκκας. Σύμφωνα με τον καθηγητή, μελέτη του γεωτεχνικού…

Τον κίνδυνο κατολισθήσεων στους παρακαμπτήριους δρόμους της Αγιάς και της Ελασσόνας, από όπου διεξάγεται η κυκλοφορία μετά την κατολίσθηση<...> στα Τέμπη, επισήμανε στον Ρ/Σ ΣΚΑΪΕυθύμιος Λέκκας. Σύμφωνα με τον καθηγητή, μελέτη του γεωτεχνικού Επιμελητηρίου έδειξε ότι και στους δύο δρόμους υπάρχουν μία με δύο θέσεις, οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα, ίδια με αυτή των Τεμπών. Παράλληλα, ο κ. Λέκκας επισήμανε ότι η χάραξη των δύο παρακαμπτηρίων δεν είναι κατάλληλη για να σηκώσει τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Την ίδια ώρα, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα παραμείνει κλειστή η Εθνική Οδός στο ύψος των Τεμπών θα καθοριστεί από δύο μελέτες, οι οποίες αφορούν στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην κοιλάδα των Τεμπών αλλά και στο κόστος τους.

Η πρώτη μελέτη, από την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αναμένεται να έχει παραδοθεί στο υπουργείο υποδομών έως τις 15 Ιανουαρίου το αργότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μελέτη της κοινοπραξίας θα αναφέρει ότι θα χρειαστούν έργα διάρκειας ενός μήνα για την αποκόλληση ασταθών βράχων και δύο μηνών για την τοποθέτηση πλεγμάτων προστασίας από κατολισθήσεις. Το υπουργείο αναμένει και εισηγήσεις από ομάδα Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων που θα παραδοθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών πάντως, διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία εάν δεν εξαλειφθεί πλήρως ο κίνδυνος περαιτέρω κατολισθήσεων.

Η δεύτερη είναι η μελέτη της ομάδας γεωλόγων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδος, που ήδη επισκέφθηκε την περιοχή των Τεμπών και αποδίδει την κατάπτωση των βράχων στις γεωλογικές και μορφολογικές συνθήκες του εδάφους, ενώ δεν αποκλείει η κατολίσθηση να προκλήθηκε από τις εκρήξεις για τη διάνοιξη σηράγγων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024