Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκπόνηση δύο μελετών που αφορούν στα ληφθέντα μέτρα

Κίνδυνος κατολισθήσεων στις παρακαμπτήριες των Τεμπών

Τατιάνα Ρόκου - 08 Ιανουάριος 2010, 00:00

Τον κίνδυνο κατολισθήσεων στους παρακαμπτήριους δρόμους της Αγιάς και της Ελασσόνας, από όπου διεξάγεται η κυκλοφορία μετά την κατολίσθηση στα Τέμπη, επισήμανε στον Ρ/Σ ΣΚΑΪΕυθύμιος Λέκκας. Σύμφωνα με τον καθηγητή, μελέτη του γεωτεχνικού...

Τον κίνδυνο κατολισθήσεων στους παρακαμπτήριους δρόμους της Αγιάς και της Ελασσόνας, από όπου διεξάγεται η κυκλοφορία μετά την κατολίσθηση<...> στα Τέμπη, επισήμανε στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ

Ευθύμιος Λέκκας. Σύμφωνα με τον καθηγητή, μελέτη του γεωτεχνικού Επιμελητηρίου έδειξε ότι και στους δύο δρόμους υπάρχουν μία με δύο θέσεις, οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα, ίδια με αυτή των Τεμπών. Παράλληλα, ο κ. Λέκκας επισήμανε ότι η χάραξη των δύο παρακαμπτηρίων δεν είναι κατάλληλη για να σηκώσει τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Την ίδια ώρα, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα παραμείνει κλειστή η Εθνική Οδός στο ύψος των Τεμπών θα καθοριστεί από δύο μελέτες, οι οποίες αφορούν στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην κοιλάδα των Τεμπών αλλά και στο κόστος τους.

Η πρώτη μελέτη, από την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αναμένεται να έχει παραδοθεί στο υπουργείο υποδομών έως τις 15 Ιανουαρίου το αργότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μελέτη της κοινοπραξίας θα αναφέρει ότι θα χρειαστούν έργα διάρκειας ενός μήνα για την αποκόλληση ασταθών βράχων και δύο μηνών για την τοποθέτηση πλεγμάτων προστασίας από κατολισθήσεις. Το υπουργείο αναμένει και εισηγήσεις από ομάδα Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων που θα παραδοθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών πάντως, διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία εάν δεν εξαλειφθεί πλήρως ο κίνδυνος περαιτέρω κατολισθήσεων.

Η δεύτερη είναι η μελέτη της ομάδας γεωλόγων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδος, που ήδη επισκέφθηκε την περιοχή των Τεμπών και αποδίδει την κατάπτωση των βράχων στις γεωλογικές και μορφολογικές συνθήκες του εδάφους, ενώ δεν αποκλείει η κατολίσθηση να προκλήθηκε από τις εκρήξεις για τη διάνοιξη σηράγγων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων