Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τέσσερις νέες διαδρομές

Εμπλουτισμένο το Θεματικό Πάρκο Vagonettο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Ιανουάριος 2010, 00:00

Στο Θεματικό Πάρκο Vagonettο, ακολουθούμε τα χνάρια των μεταλλωρύχων μέσα στις υπόγειες στοές με τα κοιτάσματα του βωξίτη.<...>

Οπτικοακουστικά συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας αναπαράγουν την ιστορία των μεταλλωρύχων και τις μεθόδους εξόρυξης μέσα σε ένα παλιό μεταλλείο στην καρδιά της Γκιώνας. Η ιστορία της εξόρυξης  του βωξίτη, που αποτελεί την πρώτη ύλη για την παραγωγή αλουμινίου, διαδραματίζεται σε έξι διαφορετικές γλώσσες  με τη βοήθεια συσκευών ατομικής ξενάγησης υψηλής τεχνολογίας.

Στο Vagonetto οι επισκέπτες ακολουθούν πλέον τέσσερεις διαδρομές:

  • Εξερευνούν την υπόγεια Στοά 850, όπου αναβιώνει η καθημερινότητα των μεταλλωρύχων και η εξέλιξη των εξορυκτικών διακδικασιών. Το Vagonetto, το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες μέσα στα ορυχεία, μεταφέρει σήμερα τους επισκέπτες στo παλιό ορυχείο, για να  κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, στο κέντρο της γης.
  • Περιηγούνται στην Υπαίθρια Εκθεση Μηχανημάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί διαχρονικά στα μεταλλεία βωξίτη.
  • Στην Έκθεση Μεταλλευτικής Ιστορίας επισκέπτονται την Γεωλογική Αίθουσα, το Χημείο, τον Τοπογράφο και την Αίθουσα Αποκατάστασης Περιβάλλοντος.
  • .

  • Καινοτόμες εφαρμογές στην ψηφιακή τεχνολογία, παρουσιάζονται φέτος, στην καινούργια διαδραστική Πτέρυγα Νέας Τεχνολογίας, που άνοιξε για το κοινό την 1η Οκτωβρίου 2009. H περιήγηση είναι μιά πολυδιάστατη βιωματική εμπειρία στα πλαίσια του “παίζω και μαθαίνω” που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που σε ένα θεματικό Πάρκο αξιοποιείται και η εκπαιδευτική, μαζί με την ψυχαγωγική διάσταση της ψηφιακής τεχνολογίας! Ετσι, στην κόκκινη αίθουσα, παρακολουθείς σαν ταινία το ταξίδι του βωξίτη μέχρι το έσχατο σημείο της Μεταμόρφωσής του σε αλουμίνιο, και, με τη βοήθεια μίας μεγάλης οθόνης αφής, ανακαλύπτεις το μαγικό κόσμο της ηλεκτρόλυσης. Στην πράσινη αίθουσα, ψάχνουμε για βωξίτη και ακολουθούμε τα βήματα του γεωλόγου μέχρι να βρούμε τις πραγματικές ιδανικές συνθήκες για μία επιτυχημένη γεώτρηση. Και στην μπλε αίθουσα παρακολουθούμε τη μικρή Μαρία, κόρη και εγγονή μεταλλωρύχου να αφηγείται σαν παραμύθι την ιστορία των ορυχείων της Γκιώνας.

Το Μεταλλευτικό Πάρκο βρίσκεται στο διάσελο Γκιώνας και Παρνασσού. Η περιοχή λέγεται 51ο χλμ. και είναι κοντά στην ιστορική Γραβιά, μισή ώρα από την Ιτέα και τους Δελφούς. Οι εγκαταστάσεις στο Vagonetto προσφέρονται για διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων και συναυλιών, καφέ και shopping. To Vagonetto αποτελεί σήμερα ένα ιδιαίτερο, εναλλακτικό αξιοθέατο και δέχεται επισκέπτες όλο το χρόνο (πάνω από 60.000 μέχρι σήμερα). Οι ώρες λειτουργίας είναι: 09.00-17.00.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top