Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Ευρώπη σε κλοιό βαριάς κακοκαιρίας
Χιλιάδες επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια

Η Ευρώπη σε κλοιό βαριάς κακοκαιρίας

Εντονότατα προβλήματα στο οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας έχουν προκαλέσει οι ισχυρές χιονοπτώσεις που πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά. Στις πόλεις Οράνζ και Αβινιόν το χιόνι έφτασε τα 20 εκατοστά, ενώ 15.000…

Εντονότατα προβλήματα στο οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας έχουν προκαλέσει οι ισχυρές χιονοπτώσεις που<...> πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά. Στις πόλεις Οράνζ και Αβινιόν το χιόνι έφτασε τα 20 εκατοστά, ενώ 15.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όταν κόπηκαν τέσσερις γραμμές τροφοδοσίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στους βασικότερους οδικούς άξονες έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, εξαιτίας του πάγου. Στον οδικό άξονα που συνδέει το Περπινιάν με τη Βαρκελώνη της Ισπανίας, η κυκλοφορία είχε απαγορευθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας της χιονόπτωσης και επετράπη σήμερα το πρωί μόνο για ελαφρά οχήματα. Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στην κυκλοφορία των τρένων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών μεγάλης ταχύτητας TGV σε όλη τη χώρα.

Στους μείον 21 βαθμούς Κελσίου έπεσε στη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία στη Βρετανία και οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για συνέχιση της κακοκαιρίας που εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα. Οι προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να ισχύουν για το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με τον πάγο και τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν να καθιστούν επικίνδυνη την οδήγηση, ενώ αναμένονται και νέες ισχυρές χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές. Στη βόρεια Σκωτία η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 21,1 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια της νύχτας, στη Βόρεια Ιρλανδία στους μείον 11, κοντά στο Μάντσεστερ της Αγγλίας στους μείον 16,4 και μείον 14,5 στην Ουαλία.

Τα δρομολόγια των τρένων σε πολλά σημεία της χώρας τροποποιήθηκαν την Παρασκευή εξαιτίας του πάγου και του χιονιού με τις εταιρείες First Great Western, Northern Rail, Virgin Trains, South West Trains και First Capital Connect να έχουν ανακοινώσει καθυστερήσεις και ματαιώσεις. Και το Σαββατοκύριακο, η Eurostar πραγματοποίησε περιορισμένα δρομολόγια εξαιτίας της κακοκαιρίας και ζήτησε από τους επιβάτες αν μπορούν να αναβάλουν ή να ματαιώσουν το ταξίδι τους. Τα μεγάλα αεροδρόμια όπως του Heathrow και του Gatwick παραμένουν ανοιχτά, αλλά συνεχίζονται οι καθυστερήσεις και οι ματαιώσεις πτήσεων με τις εταιρείες να συμβουλεύουν τους επιβάτες να τηλεφωνούν προτού ξεκινήσουν για το αεροδρόμιο.

Η Ιρλανδία είναι επίσης καλυμμένη με χιόνι, το οποίο ανάγκασε το αεροδρόμιο του Δουβλίνου να αναστείλει τη λειτουργία του.

Σε όλη τη Γερμανία οι χαμηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν πολλά ατυχήματα. Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, τρίτο σε μέγεθος ευρωπαϊκό αεροδρόμιο, ακυρώθηκαν 216 πτήσεις λόγω της χιονοθύελλας, αν και η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες λίγο έλειψε την Παρασκευή να προκαλέσουν αεροπορική τραγωδία στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης στη νοτιοδυτική Γερμανία, όταν ένα αεροσκάφος της εταιρείας Air Berlin, με προορισμό το Ντίσελντορφ, ξέφυγε από τον διάδρομο πριν από την απογείωση και ακινητοποιήθηκε στο χιόνι. Οι 145 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος αποζημιώθηκαν.

Η εταιρεία σιδηροδρόμων της Γερμανίας Deutsche Bahn δήλωσε ότι οι χιονοπτώσεις δε θα δημιουργήσουν προβλήματα στα δρομολόγια των τραίνων, όμως ανησυχεί ότι οι δυνατοί άνεμοι θα ρίξουν χιόνι στις γραμμές των τραίνων εμποδίζοντάς τα να ταξιδέψουν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024