Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο κύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να πλήττει τις συγκοινωνίες στην Ευρώπη
Ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε πολλλά αεροδρόμια

Το κύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να πλήττει τις συγκοινωνίες στην Ευρώπη

Το χιόνι και το ψύχος εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα στις αεροπορικές και χερσαίες συγκοινωνίες στην Ευρώπη. Στη Μαδρίτη, 57 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες το πρωί από το αεροδρόμιο Μπαράχας. Όπως αναφέρει […]

Το χιόνι και το ψύχος εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα στις αεροπορικές και χερσαίες συγκοινωνίες στην Ευρώπη. Στη Μαδρίτη, 57 πτήσεις<...> ακυρώθηκαν χθες το πρωί από το αεροδρόμιο Μπαράχας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στη Γερμανία, ακυρώσεις υπήρξαν επίσης στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των ταξιδιωτών. Δεκαπέντε από τις 1.200 πτήσεις από αυτές που προβλέπονταν για σήμερα ακυρώθηκαν το πρωί. Ωστόσο αυτές είναι σαφώς λιγότερες από τις 320 που ακυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Fraport, στην οποία επισημαίνεται ότι απομάκρυνε 414.000 τόνους χιονιού από τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στη Γαλλία η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στα τρένα υψηλής ταχύτητας, με ακυρώσεις και καθυστερήσεις έως και δύο ωρών σε ορισμένες γραμμές.

Στη Βρετανία, μολονότι η κατάσταση στις συγκοινωνίες βελτιώθηκε σε ορισμένες περιοχές, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν γύρω από το μηδέν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις στην Ουαλία, το Γιορκσάιρ, τα ανατολικά Μίντλαντς και τη βορειοανατολική Αγγλία, με το χιόνι να φτάνει σήμερα έως και τα 20 εκατοστά σε μέρη της Ουαλίας και της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Όλα τα κύρια αεροδρόμια της Βρετανίας άνοιξαν χθες, ενώ λιγότερες πτήσεις αναμένεται να ματαιωθούν ή να παρουσιάσουν σημαντικές καθυστερήσεις σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024