Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επίκειται συμμαχία Alitalia - Air France

Γιώργος Παπαδόπουλος - 25 Απρίλιος 2001, 00:00

Με άνοδο στις τιμές των μετοχών των δύο εταιριών υποδέχθηκε η αγορά την είδηση για την επικείμενη υπογραφή<...> στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ της Alitalia<.> και της Air France<.>

. Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλικής κυβέρνησης Πιερλουίτζι Μπερσάνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Republica είπε ότι "η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών είναι υπόθεση λίγων ημερών αν και θα πρέπει να πω ότι, επισήμως τουλάχιστον, εξετάζονται ακόμη διάφορες εναλλακτικές επιλογές".

Η Ιταλική κυβέρνηση πάντως σε μια προσπάθεια να "θολώσει τα νερά" έστειλε αντικρουόμενες ενδείξεις στην αγορά αφού κυβερνητικός αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο σημειωτέον κατέχει το 53% της Alitalia, χαρακτήρισε ως αβάσιμες τις φήμες για άμεση επίτευξη συμφωνίας. Στο ίδιο "μήκος κύματος" κινήθηκε και εκπρόσωπος του ιταλικού αερομεταφορέα ο οποίος είπε ότι οι επαφές συνεχίζονται τόσο με την Air France όσο και με άλλους αερομεταφορείς.

Πάντως, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ως σίγουρη τη συνεργασία, η οποία θα επιτρέψει στις δύο εταιρίες να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που παρέχει ο ιταλικός βορράς, αφού η Alitalia μόνη της δεν μπορεί να τον εξυπηρετήσει.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top