Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕπίκειται συμμαχία Alitalia – Air France

Επίκειται συμμαχία Alitalia – Air France

Με άνοδο στις τιμές των μετοχών των δύο εταιριών υποδέχθηκε η αγορά την είδηση για την επικείμενη υπογραφή στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ της Alitalia και της Air France. Ο υπουργός Μεταφορών […]

Με άνοδο στις τιμές των μετοχών των δύο εταιριών υποδέχθηκε η αγορά την είδηση για την επικείμενη υπογραφή<...> στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ της Alitalia<.> και της Air France<.>. Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλικής κυβέρνησης Πιερλουίτζι Μπερσάνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Republica είπε ότι "η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών είναι υπόθεση λίγων ημερών αν και θα πρέπει να πω ότι, επισήμως τουλάχιστον, εξετάζονται ακόμη διάφορες εναλλακτικές επιλογές".

Η Ιταλική κυβέρνηση πάντως σε μια προσπάθεια να "θολώσει τα νερά" έστειλε αντικρουόμενες ενδείξεις στην αγορά αφού κυβερνητικός αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο σημειωτέον κατέχει το 53% της Alitalia, χαρακτήρισε ως αβάσιμες τις φήμες για άμεση επίτευξη συμφωνίας. Στο ίδιο "μήκος κύματος" κινήθηκε και εκπρόσωπος του ιταλικού αερομεταφορέα ο οποίος είπε ότι οι επαφές συνεχίζονται τόσο με την Air France όσο και με άλλους αερομεταφορείς.

Πάντως, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ως σίγουρη τη συνεργασία, η οποία θα επιτρέψει στις δύο εταιρίες να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που παρέχει ο ιταλικός βορράς, αφού η Alitalia μόνη της δεν μπορεί να τον εξυπηρετήσει.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024