Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝέες χιονοπτώσεις σε όλη την Ευρώπη
Κλειστά (ή υπολειτουργούν) τα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Νέες χιονοπτώσεις σε όλη την Ευρώπη

Σε χιονόπτωση διαρκείας και ταλαιπωρία χωρίς τέλος για κατοίκους και επισκέπτες εξελίσσεται ο φετινός χειμώνας για πολλά κράτη της βόρειας Ευρώπης. Στη Βρετανία, νέες χιονοπτώσεις προκάλεσαν την Τετάρτη το κλείσιμο […]

Σε χιονόπτωση διαρκείας και ταλαιπωρία χωρίς τέλος για κατοίκους και επισκέπτες εξελίσσεται ο φετινός χειμώνας για πολλά κράτη της<...> βόρειας Ευρώπης. Στη Βρετανία, νέες χιονοπτώσεις προκάλεσαν την Τετάρτη το κλείσιμο πολλών αερολιμένων, σχολείων και επιχειρήσεων. Τουλάχιστον χίλια σχολεία ζήτησαν από μαθητές και καθηγητές να παραμείνουν στις κατοικίες τους, καθώς μεγάλο τμήμα του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου παρέλυσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τα αεροδρόμια Gatwick και London City της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως και του Burmingham, του Κάρντιφ στην Ουαλία και του Southampton έκλεισαν λόγω του χιονιού, ενώ το Heathrow ματαίωσε περισσότερες από 84 πτήσεις, στην πλειονότητά τους προς κοντινούς διεθνείς προορισμούς, όπως και εσωτερικούς.

Το Eurostar ανακοίνωσε ότι έχει σχεδόν αποκαταστήσει τη λειτουργία του. Το οδικό δίκτυο έχει μικροπροβλήματα, ενώ οι κάτοικοι αποθαρρύνονται από το να κάνουν χρήση των αυτοκινήτων τους λόγω του πάγου και του χιονιού.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες επικρατούν και στη Γαλλία, όπου η κυβέρνηση απαγόρευσε την κυκλοφορία φορτηγών μέσα από το Παρίσι. Το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ υπολειτουργεί, με το 40% των πτήσεων να έχει ακυρωθεί, ενώ στο Ορλί θα πραγματοποιείται μόνο το 50% των προγραμματισμένων πτήσεων. Κλειστά παραμένουν και πολλά περιφερειακά αεροδρόμια. Tουλάχιστον 58 δήμοι σε βόρεια και κεντρική Γαλλία έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό.

Στη Γερμανία, αντιθέτως, η κατάσταση βελτιώνεται, αλλά οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μεταβάλει σε καρμανιόλες τους δρόμους. Η ελβετική εταιρεία που διαχειρίζεται το αλάτι απέρριψε τα αιτήματα αγοράς από Γερμανία και Ολλανδία, επισημαίνοντας ότι πρέπει να διατηρήσει ποσότητες για να καλύψει τις τοπικές ανάγκες.

Στη νότια Ισπανία, η θερμοκρασία ανέβηκε βελτιώνοντας την κατάσταση των συγκοινωνιών, αλλά στην περιοχή επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι και προβλέπονται έντονες χιονοπτώσεις. Τέλος, στη Πορτογαλία, λόγω των διαρκών βροχοπτώσεων, η στάθμη του νερού στο φράγμα Αλκουέβα έχει φτάσει στο ανώτερο επίπεδο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024