Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Etihad μέλος του Sustainable Aviation Fuel Users Group
Επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης και διαθεσιμότητας των βιοκαυσίμων

Η Etihad μέλος του Sustainable Aviation Fuel Users Group

Η Etihad Airways έγινε μέλος του Sustainable Aviation Fuel Users Group (SAFUG), μιας ομάδας εργασίας από αεροπορικές εταιρείες που δημιουργήθηκε το 2008, με σκοπό να επιταχύνει την εμπορευματοποίηση και τη […]

Η Etihad Airways έγινε μέλος του Sustainable Aviation Fuel Users Group (SAFUG), μιας ομάδας εργασίας από<...> αεροπορικές εταιρείες που δημιουργήθηκε το 2008, με σκοπό να επιταχύνει την εμπορευματοποίηση και τη διαθεσιμότητα των βιοκαυσίμων.

Ο James Hogan, γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Η Etihad αναγνωρίζει την ανάγκη για σταδιακές αλλαγές στο χώρο της αεροπλοΐας, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτησή μας από φυσικά καύσιμα και να πετύχουμε τον στόχο του κλάδου μας για μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Επίσης αναγνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε εναλλακτική μορφή καυσίμων οφείλει να είναι ηθικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποδεκτή, χωρίς να επιφέρει συμβιβασμούς για το μέλλον της αεροπλοΐας”.

Τα μέλη της ομάδας SAFUG δεσμεύονται από αυστηρά κριτήρια σε σχέση με τις εξελίξεις στα μη ορυκτά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

  • Η εξέλιξη των φυτικών πόρων πρέπει να πραγματοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ανταγωνιστικός με τα τρόφιμα και να έχει τις λιγότερο δυνατές επιπτώσεις όσον αφορά την βιοποικιλότητα χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι πόροι πόσιμου νερού.
  • Όλο ο κύκλος ζωής των εκπομπών αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την καλλιέργεια των φυτών, τη συγκομιδή, την επεξεργασία και την κατάληξή τους, θα πρέπει να είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με εκείνο των φυσικών –ορυκτών πηγών.
  • Στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, τα έργα ανάπτυξης θα πρέπει να περιλαμβάνουν διατάξεις ή αποτελέσματα που να βελτιώνουν τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες για τους απλούς αγρότες και τις οικογένειές τους και που δεν απαιτούν την ακούσια μετακίνηση τοπικών πληθυσμών,
  • Οι περιοχές με υψηλή αξία διατήρησης και τα φυσικά οικοσυστήματα δεν θα πρέπει να εξαφανιστούν και να μετατραπούν για την ανάπτυξη φυτικών πηγών για καύσιμα αεροσκαφών jet.

Κάθε μέλος την ομάδας SAFUG έχει δεσμευτεί να εργαστεί κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για τα Βιώσιμα Βιοκαύσιμα (Sustainable Biofuels RSB), μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας που απαρτίζεται από κορυφαίους περιβαλλοντικούς οργανισμούς, μεγάλους επενδυτές, εταιρείες που αναπτύσσουν βιοκαύσιμα, εταιρείες πετρελαίου που ενδιαφέρονται για τα βιοκαύσιμα, εταιρείες από τον χώρο των μεταφορών, ενώσεις για την εξάλειψη της φτώχειας στον αναπτυσσόμενο κόσμο, εταιρείες ερευνών και κυβερνήσεις.

“Το Aμπου Ντάμπι, η έδρα μας, έχει από μόνη της δεσμευτεί για τη βιωσιμότητα και για την προώθηση της ανανεώσιμης ενέργειας μέσω της εγκαθίδρυσης της Masdar City, όπου θα εδρεύει το International Renewable Energy Agency”, δήλωσε ο κ. Hogan.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024