Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Νάντια Ροντογιάννη νέα διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΠΕ
Μεταξύ των δράσεών της ήταν και η ανάπτυξη του τουρισμού

Η Νάντια Ροντογιάννη νέα διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΠΕ

Τα καθήκοντα της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) ανέλαβε η κα Νάντια Ροντογιάννη. Η κα Ροντογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ και είναι […]

Τα καθήκοντα της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) ανέλαβε<...> η κα Νάντια Ροντογιάννη.

Η κα Ροντογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ και είναι κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) σε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες και Master στη Δημόσια Διοίκηση (ΜΡΑ) από το Πανεπιστήμιο George Mason της Βιρτζίνια, ΗΠΑ. Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον (1985-1993) σε θέματα επικοινωνιακής πολιτικής και εξωτερικών υποθέσεων της Τράπεζας, αναπτυξιακών έργων και έργων υποδομής (χώρες Αφρικής), θέματα ανασυγκρότησης των αναδυόμενων οικονομιών (χώρες Ν/Α Ευρώπης και πρώην ΕΣΣΔ), καθώς και στον τομέα των διεθνών συν-χρηματοδοτήσεων.

Στην Ελλάδα από το 1993 έως σήμερα κατείχε διευθυντικές θέσεις για την ανάπτυξη εργασιών στη φαρμακευτική βιομηχανία και στον τομέα των τηλεπικοινωνιών για τις χώρες των Βαλκανίων. Διετέλεσε γενική διευθύντρια του Έλληνο-Καναδικού και του Έλληνο-Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, γενική διευθύντρια του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-ΗΠΑ και του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Κίνας (υπό την αιγίδα του ΣΕΒ). Οι κύριες δραστηριότητές της ήταν η ανάπτυξη των εξαγωγών και η προσέλκυση επενδύσεων σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, καθώς και η ανάπτυξη της ναυτιλίας και του τουρισμού. Εργάσθηκε για τη διεύρυνση της επιχειρηματικής δράσης κορυφαίων Ελληνικών εταιριών στις εν λόγω αγορές, ενώ διευκόλυνε μεγάλες ξένες επιχειρήσεις των αντίστοιχων χωρών να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Με μακρά εμπειρία σε διεθνή οικονομικά θέματα και επιχειρηματική αναπτυξιακή πολιτική, εκπροσώπησε τα συμφέροντα της χώρας σε ξένες αγορές ενώ διαχειρίστηκε δράσεις ανάπτυξης εργασιών και υποθέσεις μεγάλων ελληνικών Ομίλων και εταιριών σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας, συνολικά αλλά και για την κάθε επιχείρηση που συμμετείχε στα Επιχειρηματικά Συμβούλια ξεχωριστά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024