Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνάντηση του νομάρχη Ρεθύμνου με τον υφυπουργό Οικονομίας

Πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης Εναλλακτικού Τουρισμού Ρεθύμνου

Τατιάνα Ρόκου - 20 January 2010, 00:00

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Οικονομίας, Aνταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μεταξύ του υφυπουργού<...>

κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη και της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της ΕΛ.ΑΓΡΟ Α.Ε., κας Μπριγκίττας Παπασταύρου. Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το ”Πιλοτικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εναλλακτικού Τουρισμού Ρεθύμνου”, που υλοποιήθηκε από την Αγροτουριστική Α.Ε. και νυν ΕΛ.ΑΓΡΟ Α.Ε., σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ρεθύμνου. Το πρόγραμμα αφορά στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των περιοχών του νομού, ξεκινώντας σε πρώτη φάση από την περιοχή  “Αρκάδι-Ελεύθερνα-Μαργαρίτες”.

Η πιλοτική αυτή μελέτη που έγινε με τη στενή συνεργασία των τοπικών φορέων και των δήμων και χρηματοδοτήθηκε από τη νομαρχία, στοχεύει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, ποιοτικού και πολυσύνθετου εναλλακτικού προϊόντος στις παραπάνω περιοχές, ξεκινώντας από τον πρώτο θύλακα Αρκάδι-Ελεύθερνα-Μαργαρίτες, με σκοπό την αύξηση του αριθμού και του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην περιοχή, την προσέλκυση διαφορετικού προφίλ επισκεπτών, καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο υφυπουργός συμφώνησε με την ολοκληρωμένη προσέγγιση και μεθοδολογία της μελέτης και δεσμεύτηκε για την υποστήριξη της χρηματοδότησης του έργου μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ ή/ και εθνικών πόρων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Τόνισε δε, ότι αυτό το έργο θα αποτελέσει πιλότο υλοποίησης δράσεων στους ορεινούς όγκους της Κρήτης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο νομάρχης Ρεθύμνου ενημέρωσε εκτενώς τον υφυπουργό για δύο προτάσεις που έχει καταθέσει η Νομαρχία Ρεθύμνου για ένταξή της στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα “INTERRREG Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013” ως επικεφαλής εταίρος.

Η μια αφορά στη μελέτη και ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής του τυριού στις περιοχές της Κρήτης και της Κύπρου (προϋπολογισμός 445.000 ευρώ) και η δεύτερη πρόταση στην ανάπτυξη του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού σε Κρήτη και Κύπρο και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων (προϋπολογισμός 1.049.236,22 Ευρώ). Σχετικά με τη δεύτερη πρόταση ο κ. Παπαδάκης επισήμανε στον κ. Αρναουτάκη, ότι αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία Κέντρου Γαστρονομίας στις εγκαταστάσεις του ΕΟΜΜΕΧ στο Ρέθυμνο, που βρίσκονται στο Κέντρο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης και ζήτησε την έγκριση του υπουργείου για τη χρήση του χώρου αυτού από τη Νομαρχία Ρεθύμνου, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε θετικά ο κ. Αρναουτάκης.

Ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα και πληρότητα των φακέλων, που κατέθεσε η Νομαρχία Ρεθύμνου για ένταξη στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα “Ελλάδα - Κύπρος 2007-2013” και σημείωσε ότι οι προοπτικές ένταξής της στο παραπάνω πρόγραμμα διαφαίνονται ευοίωνες, καθώς έχει υποβάλει προτάσεις πλήρεις με όλα τα δικαιολογητικά και τις μελέτες που απαιτούνται από το ιδιαίτερα  ανταγωνιστικό αυτό πρόγραμμα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top