Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕνδιαφέρον απόκτησης της LOT από την Air France-KLM
Η πολωνική κυβέρνηση στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση της LOT

Ενδιαφέρον απόκτησης της LOT από την Air France-KLM

Ενδιαφέρον απόκτησης μεριδίου στην πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT (μίας από τις των παλαιότερες αεροπορικές του κόσμου) φέρεται να εκδηλώνει η γαλλο-ολλανδική Air France-KLM, σύμφωνα με δημοσιεύματα της πολωνικής εφημερίδας Dziennik […]

Ενδιαφέρον απόκτησης μεριδίου στην πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT (μίας από τις των παλαιότερες αεροπορικές του<...> κόσμου) φέρεται να εκδηλώνει η γαλλο-ολλανδική Air France-KLM, σύμφωνα με δημοσιεύματα της πολωνικής εφημερίδας Dziennik Gazeta Prawna.

Παράλληλα, υπάρχει ενδιαφέρον και από δύο άλλους επενδυτές που εποφθαλμιούν την κρατική εταιρεία της Πολωνίας, αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AFP, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Πολωνίας επιβεβαίωσε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 3 επενδυτές, αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Η LOT ανήκει κατά 93% στο δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο μοιράζονται οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση στοχεύει στην ιδιωτικοποίησή της, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα. Το 2008, οι απώλειές της είχαν ανέλθει στα 182 εκ. ευρώ, ενώ πέρσι μπήκε σε εφαρμογή σχέδιο αναδιάρθρωσης, μέρος του οποίου ήταν η απόλυση 400 εργαζόμενων, από το συνολικό προσωπικό των 3.500 ατόμων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024