Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοπή πίτας για την ΠΟΔΙΞ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων

Κοπή πίτας για την ΠΟΔΙΞ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεξίωση επ’ευκαιρία του Νέου Έτους και η κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΟΔΙΞ) και του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών, το βράδυ της Τετάρτης […]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεξίωση επ’ευκαιρία του Νέου Έτους και η κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων<...> (ΠΟΔΙΞ) και του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών, το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου 2010, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza.

Στη δεξίωση παρευρέθηκαν, εκτός των μελών της ομοσπονδίας, στελέχη ξενοδοχείων και ταξιδιωτικών οργανισμών, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ιδιαίτερα του τουριστικού τύπου, εκπρόσωποι πρεσβειών και φορείς τουρισμού, οι οποίοι μέσα σε ένα ιδιαίτερα οικείο και άκρως φιλικό κλίμα συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τη πορεία του κλάδου. Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Γεώργιος Πουσσαίος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεώργιος Τσακίρης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, κ. Ιωάννης Ρέτσος.

Ο κ. Πουσσαίος αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία, αφού αποτελεί δραστηριότητα που προσφέρει έως και 20% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας και απασχολεί κατά προσέγγιση 1 εκατ. εργαζόμενους, υπογράμισε δε, τη στόχευση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ως εξής: “Εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με ειδικές (θεματικές) μορφές τουρισμού, ανάληψη δράσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την άμβλυνση της εποχικότητας με συγκεκριμένες και στοχευμένες ενέργειες, τη προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και του σεβασμού στο περιβάλλον και τη καθιέρωση μιας τουριστικής πολιτικής που να στηρίζεται στη ποιότητα σε όλα τα επίπεδα των παρεχόμενων υπηρεσιών”.

Ο κ. Ιωάννης Κρέης, πρόεδρος της ΠΟΔΙΞ, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη θερμή ανταπόκριση, αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, στη σημασία της συνεργασίας ιδιοκτησίας και έμπειρου διευθυντικού στελέχους, καθώς και στη γενικότερη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού από έμπειρα, ικανά και κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη, “που συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη της ξενοδοχειακής επιχείρησης και όχι μόνο, και που σε περιόδους κρίσης έχουν τη δυνατότητα να χαράξουν πορεία και πολλές φορές να αναστρέψουν τη θολή εικόνα σε θετικό αποτέλεσμα. Ανανέωσε δε το ραντεβού για του χρόνου, με την ευχή το πέρας της επερχόμενης τουριστικής περιόδου `να μας βρει όλους με ένα πλατύ χαμόγελο`”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024