Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΧριστοδουλάκης: Επιδοτήσεις και κίνητρα για μονάδες υψηλών προδιαγραφών

Χριστοδουλάκης: Επιδοτήσεις και κίνητρα για μονάδες υψηλών προδιαγραφών

Αυξημένες επιδοτήσεις και παροχή περισσότερων κινήτρων στις ειδικές τουριστικές μονάδες υψηλών προδιαγραφών, με τροποποίηση του Aναπτυξιακού Nόμου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε […]

Αυξημένες επιδοτήσεις και παροχή περισσότερων κινήτρων στις ειδικές τουριστικές μονάδες υψηλών<...> προδιαγραφών, με τροποποίηση του Aναπτυξιακού Nόμου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε με την ευκαιρία της τουριστικής έκθεσης "Τουριστικό Πανόραμα<.> 2001".

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, με την τροποποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου:

  • Αυξάνεται η επιδότηση υδροθεραπευτηρίων και μονάδων θεραπευτικού τουρισμού σε 40%.
  • Αυξάνεται σε 45% το ποσοστό επιδότησης, για την μετατροπή παραδοσιακών κτισμάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες.
  • Αυξάνονται τα ποσοστά επιδοτήσεων από 15% σε 20% και από 25% σε 30% για τις Γ και Δ ζώνες περιοχών της χώρας, εφόσον πρόκειται δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων κατηγορίας Α και ΑΑ. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν ξενοδοχεία πολυτελείας στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας, αλλά και θα διευκολυνθεί η χωρική επέκταση του τουριστικού ρεύματος υψηλών απαιτήσεων.

Παράλληλα εντάσσονται οι τουριστικές επιχειρήσεις στο Γ! Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης σε μια σειρά από ενέργειες που δεν αφορούν μόνο τον παραδοσιακό εκσυγχρονισμό, αλλά και άλλες δράσεις όπως επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα για εξοικονόμηση πόρων, οικολογικά φιλικές μεθόδους χρήσης και παραγωγής ενέργειας, ένταξη των επιχειρήσεων στην κοινωνία της πληροφορίας κά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε, επίσης, ότι με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίσθηκε επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα της αυθαίρετης τουριστικής δόμησης. Δίνεται, έτσι, η δυνατότητα στις τουριστικές μονάδες να διαπιστεύσουν την στατική τους ασφάλεια και την πυρασφάλεια, ώστε να παρέχουν ασφαλείς τουριστικές υπηρεσίες στους επισκέπτες.

Για το θέμα των Αστεριών των ξενοδοχείων ο κ. Χριστοδουλάκης υπογράμμισε πως το σχετικό προεδρικό διάταγμα θα κατατεθεί ως τα μέσα Μαΐου και στη συνέχεια με διεθνή διαγωνισμό θα προσληφθεί ειδικευμένος σύμβουλος κατάταξης των ξενοδοχείων, ο οποίος σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος θα ολοκληρώσουν το σχετικό έργο ως το τέλος του 2002. Από τις αρχές του 2003 οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας θα αρχίσουν να είναι "διαπιστευμένες" με βάση τα διεθνή πρότυπα και θα ανταποκριθούν και στις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Στην ομιλία του ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε, ακόμη, μεταξύ των άλλων:

  • Θα έχουμε και φέτος, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, ικανοποιητικό αριθμό αφίξεων ξένων τουριστών.
  • Εκτός από την επέκταση της τουριστικής περιόδου, που, ήδη, επιδιώκεται με τα μέτρα επιδότησης των αφίξεων για τους μήνες Μάρτιο και Νοέμβριο, πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο της συγκέντρωσης των αφίξεων σε ορισμένες περιοχές, με όλα τα γνωστά φαινόμενα, αλλά και της ανισότητας που δημιουργείται σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αναπτυχθούν νέες μορφές τουρισμού και να δημιουργηθούν νέα επαγγέλματα, βασισμένα στις σύγχρονες τεχνολογίες.
  • Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα πρέπει να αποτελέσουν μοχλό μόνιμης τουριστικής ανάπτυξης. Η ευκαιρία αυτή αφορά όλη την χώρα και κυρίως την Αττική. Το Ολυμπιακό Τουριστικό Πακέτο θα διασφαλισθεί με μνημόνιο που θα υπογράψει το υπουργείο Ανάπτυξης με τον οργανισμό "Αθήνα 2004".
  • Σύντομα θα θεσπισθεί ο θεσμός της αυτασφάλισης των τουριστικών επιχειρήσεων.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024