Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΙσχυρή καταιγίδα έριξε το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών
Πτήση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Ισχυρή καταιγίδα έριξε το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών

Στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες αποδίδεται η αεροπορική τραγωδία στις ακτές του Λιβάνου. Μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Ethiopian Airlines οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται, αλλά εκφράζονται φόβοι πως […]

Στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες αποδίδεται η αεροπορική τραγωδία στις ακτές του Λιβάνου. Μετά τη συντριβή<...> του αεροσκάφους των Ethiopian Airlines οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται, αλλά εκφράζονται φόβοι πως και οι 90 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Διάφορες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Κύπρος, έχουν στείλει ομάδες διάσωσης, καθώς επίσης και εναέρια μέσα, αλλά προς το παρόν μόνο συντρίμμια έχουν ανασυρθεί.

Ο υπουργός Αμυνας του Λιβάνου υποστήριξε πως, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το δυστύχημα οφείλεται στην καταιγίδα που είχε ξεσπάσει εκείνη την ώρα στην περιοχή. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, τα ακριβή αίτια της τραγωδίας θα εξακριβωθούν όταν εντοπιστούν και ελεγχθούν τα “μαύρα κουτιά” του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος, τύπου Boeing 737, κατέπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού με προορισμό την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα. Σε αυτό επέβαιναν 90 άτομα (83 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα). Ήδη, έχουν περισυλλεγεί οι σοροί τουλάχιστον 24 θυμάτων, ενώ έχουν βρεθεί τμήματα του αεροπλάνου και διάφορα άλλα αντικείμενα, όπως καθίσματα και βαλίτσες.

Οι 54 από τους επιβάτες του αεροσκάφους ήταν Λιβανέζοι και οι υπόλοιποι ήταν Αιθίοπες, Βρετανοί, Καναδοί, Ρώσοι, Γάλλοι, Ιρακινοί και Σύροι υπήκοοι. Μεταξύ αυτών ήταν και η σύζυγος του Γάλλου πρεσβευτή στη Βηρυτό, Ντενί Πιετόν, Μάρλα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024