Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Eurostat: Πρώτοι σε διανυκτερεύσεις το 1999 στην Ελλάδα οι Γερμανοί

Θάνος Ξυδόπουλος - 30 Απρίλιος 2001, 00:00

Το μεγαλύτερο μέρος από τους τουρίστες, που επισκέπτονται στην Ελλάδα, είναι οι Γερμανοί και ακολουθούν Βρετανοί, Ιταλοί και<...> Αυστριακοί, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat<.>

, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες (τα στοιχεία αφορούν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα).

Συγκεκριμένα, το 34,1% των διανυκτερεύσεων τουριστών στην Ελλάδα το 1999 αφορούσαν Γερμανούς και ακολουθούσαν οι Βρετανοί με 14%, οι Ιταλοί με 6,1% και οι Αυστριακοί με 5,7%. Οι πολίτες των τεσσάρων αυτών χωρών καλύπτουν δηλαδή το 59,9 του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα (βάσει διανυκτερεύσεων).

Όπως αναφέρει η Eurostat, το 1999 σε σχέση με το 1998, ο εσωτερικός κοινοτικός τουρισμός αυξήθηκε κατά 4,4% χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα.

Εξάλλου, το 27% από τους τουρίστες που έχουν προορισμό κάποια κοινοτική χώρα είναι Γερμανοί και ακολουθούν οι Βρετανοί με 17%, οι Ολλανδοί και οι Γάλλοι με 5% αντίστοιχα.

Οι τουρίστες από τις υπόλοιπες έντεκα κοινοτικές χώρες συγκεντρώνουν ποσοστό ύψους 20%, ενώ το 26% από τους τουρίστες προέρχονται από τρίτες χώρες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top