Τελευταία νέα
Στο καρναβάλι της Βοημίας και στις πόλεις της UNESCO

Απόκριες στην Τσεχία

Στην Τσεχία η ατμόσφαιρα την περιόδο της Αποκριάς είναι γιορτινή και είναι ενδιαφέρον να δει κανείς τον τρόπο με τον οποίο οι Τσέχοι γιορτάζουν αυτές τις σημαντικές μέρες. Οι δρόμοι […]

Στην Τσεχία η ατμόσφαιρα την περιόδο της Αποκριάς είναι γιορτινή και είναι ενδιαφέρον να δει κανείς τον τρόπο με τον οποίο οι Τσέχοι γιορτάζουν<...> αυτές τις σημαντικές μέρες. Οι δρόμοι γεμίζουν με κόσμο που παίζει, χορεύει, και τραγουδά. Οργανωμένες παρελάσεις με άρματα και μασκοφόρους προσθέτουν τόνους χαράς όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους.

Το καρναβάλι της Βοημίας
Το ιστορικό αυτό καρναβάλι που συνδυάζει την παράδοση με το θέαμα είναι μια αλληγορική γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο την περίοδο του καρναβαλιού στην Πράγα. Οι εορτασμοί γίνονται παντού σε υπαίθριους χώρους, σε μουσεία, σε παραδοσιακά κτίρια, στα αριστουργηματικά παλιά παλάτια, στα θέατρα, ακόμα και στα εστιατόρια. Μεταξύ των σημαντικών εκδηλώσεων αυτής της χρονιάς είναι ο μπαρόκ χορός με μάσκες και το Κυριακάτικο καρναβάλι για παιδιά.

Καρναβάλι στις πόλεις της UNESCO και σε ανοικτούς χώρους
Εκτός από την Πράγα, εορτασμοί γίνονται σε όλες τις πόλεις που προστατεύονται από την UNESCO. Οι δρόμοι στο Cesky Krumlov θα γεμίσουν χορευτές με μάσκες στις 16 Φεβρουαρίου. Στις 14 Φεβρουαρίου μασκαράδες θα χορεύουν στην Telc.

Μια εξαιρετική και διαφορετική πρόταση είναι οι εορτασμοί στα υπαίθρια μουσεία της χώρας. Το μεγαλύτερο και παλαιότερο ανοικτό μουσείο της Κεντρικής Ευρώπης το Wallachian που βρίσκεται στην περιοχή της Μοραβίας γιορτάζει το καρναβάλι με εκδηλώσεις και παραδοσιακά προγράμματα διασκέδασης. Επίσης, οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν παραδοσιακά χοιρινά προϊόντα και άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ και να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό Best Wallachian Sausage ψηφίζοντας για το καλύτερο λουκάνικο.

Οι επισκέπτες του μουσείου Vesely Kopec θα θαυμάσουν όλες τις παραδοσιακές μάσκες και τα αποκριάτικα κουστούμια συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που φορούν οι άνδρες παριστάνοντας τις γυναίκες, ή εκείνων που φορούν οι μάγισσες. Θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι για εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο μουσείο, όπως πασάλειμμα του προσώπου τους με γράσο ή μπογιά. Το μουσείο Vesely Kopec είναι ιδανικό για παιδιά, τα οποία μαθαίνουν την παράδοση παίζοντας.

Χορός με σπαθιά στη Μοραβία και μουσικά φεστιβάλ
Ένα εξαιρετικό θέαμα κατά τη διάρκεια των εορτασμών του καρναβαλιού είναι ο χορός με τα παραδοσιακά σπαθιά που γίνεται στα διάφορα χωριά της Μοραβίας. Οι χορευτές κρατούν ξύλινα σπαθιά διακοσμημένα με καρφιά και μεταλλικούς χαλκάδες. Στην πόλη Pilsen από τις 15 ως το τέλος Φεβρουαρίου γίνονται καθημερινά μουσικά φεστιβάλ διαφόρων τύπων μουσικής, από κλασική μουσική μέχρι παραδοσιακή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024