Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξίδι στην άγρια ζωή από 4/2 έως 30/4/2010

Οικολογική περιήγηση στο ΔΑΑ σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Τατιάνα Ρόκου - 04 Φεβρουάριος 2010, 00:00

Ένα νέο προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό την “Aγρια Ζωή” εγκαινιάζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με<...>

τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας “Ταξίδι στην Aγρια Ζωή”, με θέμα την άγρια ζωή και τις ορεινές περιοχές που αποτελούν το αντικείμενο της δράσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Φωτογράφοι φύσης, εθελοντές και ερευνητές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, αναλαμβάνουν να σας συστήσουν τους πρωταγωνιστές των ελληνικών ορεινών δασών, τις μοναχικές αρκούδες και τους παρεξηγημένους λύκους, υπό την ισχυρή προστασία ελληνικών ποιμενικών σκύλων και σε φόντο σπάνιων οικοτόπων.

Τα ίχνη της αρκούδας θα μας οδηγήσουν σε αυτό το συναρπαστικό «Ταξίδι στην Aγρια Ζωή» που συμπληρώνεται με ενημέρωση σχετικά με την απειλούμενη άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον, τις δράσεις για τη διατήρησή τους και την αρμονική συνύπαρξη με τον άνθρωπο.

Από το χώρο της έκθεσης δε θα μπορούσε να λείπει και η μυθολογική σύνδεση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με την περιοχή της Βραυρώνας, όπου στην αρχαιότητα νεαρές ιέρειες, οι “Μικρές Aρκτοι”, λάτρευαν τη θεά Aρτεμη στο ομώνυμο ιερό. Τη Βραυρώνα, περιοχή με μεγάλη οικολογική αξία, προστατεύει το αεροδρόμιο με περιβαλλοντικές δράσεις, ενώ στους εξωτερικούς χώρους του φιλοξενούνται μόνιμα πιστά αντίγραφα αγαλματιδίων που αναπαριστούν τις “Μικρές Aρκτους”.

Η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό από την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου και για τρεις μήνες, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του αεροδρομίου (Αναχωρήσεις, Είσοδος 3). Η έκθεση είναι προσβάσιμη για όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτή καθ`όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top