Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Άνοιξε τις πύλες της η ATM 2001 με νέες συμμετοχές και περισσότερα τετραγωνικά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Μάιος 2001, 00:00

Ανταπόκριση-Ντουμπάι

Η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής Arabian Travel Market (

ATM<.>) 2001 άνοιξε τις πύλες της εχθές στις 11:00 με μία<...>

τελετή που παρευρισκόταν η Αυτού Μεγαλειότης Σεΐχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum, πρίγκιπας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και παράλληλα υπουργός Άμυνας και πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου της Κυβέρνησης του Ντουμπάι (DTCM-Department of Tourism and Commerce Marketing). Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του DTCM.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος 55 χώρες και περισσότερες από 800 εταιρίες που απλώνονται στα 5 halls του Dubai World Trade Centre με 216 περίπτερα.

Ο κ. Tom Nutley, γενικός διευθυντής της Reed Travel Exhibitions-RTE δήλωσε ότι "αυτή τη χρονιά η έκθεση ATM 2001 καταλαμβάνει 8.000τ.μ. εκθεσιακού χώρου, δηλαδή 900τ.μ. περισσότερα από πέρυσι που αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 15%. Κάθε χρόνο από την χρονιά που ξεκίνησε η έκθεση ο ρυθμός αύξησής της είναι πάντα διψήφιος. Φέτος υπάρχουν νέοι εκθέτες και οι παλιοί αυξάνουν τα τετραγωνικά των περιπτέρων τους.

Για πρώτη φορά, μεταξύ των 71 νέων εκθετών, βρίσκεται η Αργεντινή το Βέλγιο, η Βραζιλία, η Αιθιοπία, και το Βιετνάμ.

Η αύξηση της σπουδαιότητας της έκθεσης αντικατοπτρίζει τη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Οι κάτοικοι της Μέσης Ανατολής ταξιδεύουν όλο και περισσότερο ξοδεύοντας 27 δισ. δολάρια. Το 2000, μόνο οι κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας ξόδεψαν 4,8 εκατ. δολάρια σε ταξίδια στο εξωτερικό. Κατά μέσο όρο ξοδεύουν την ημέρα 135 δολάρια, ενώ ο μέσος ευρωπαίος ξοδεύει 88 δολάρια.

Το 70% των ταξιδιωτών της Μέσης Ανατολής μένουν σε πρώτης κατηγορίας ξενοδοχεία".

Ο κ. Nutley σχολίασε ότι κάθε φορά που έρχεται στην Μέση Ανατολή, βλέπει ένα μέρος σε συνεχή ανάπτυξη, νέα ξενοδοχεία, θεματικά πάρκα, κ.λπ.
Ο κ. Nutley ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Francesco Frangiali έχει κάνει πρόβλεψη ότι τα επόμενα 18 χρόνια η ανάπτυξη του τουρισμού στη Μέση Ανατολή θα είναι κατά 50% μεγαλύτερη από την μέση αύξηση του παγκόσμιου τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top