Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών
Το Boeing 737-800 συνετρίβη στις 25 Ιανουαρίου

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών

Εντοπίστηκαν σε βάθος 45 μέτρων τα μεγαλύτερα τμήματα του αεροπλάνου των Ethiopian Airlines, που κατέπεσε ανοικτά του Λιβάνου. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι ομάδες έρευνας εντόπισαν το σημείο […]

Εντοπίστηκαν σε βάθος 45 μέτρων τα μεγαλύτερα τμήματα του αεροπλάνου των Ethiopian Airlines, που κατέπεσε<...> ανοικτά του Λιβάνου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι ομάδες έρευνας εντόπισαν το σημείο όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα τμήματα του αεροσκάφους των Αιθιοπιακών Αερογραμμών που κατέπεσε ανοικτά των ακτών του Λιβάνου τον περασμένο μήνα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 90 άνθρωποι, ανακοίνωσε ο λιβανέζος υπουργός Μεταφορών Γάζι Αρίντι.

Το Boeing 737-800, κυρίως με Λιβανέζους και Αιθίοπες επιβάτες και προορισμό την Αντίς Αμπέμπα συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της λιβανικής πρωτεύουσας στις 25 Ιανουαρίου. Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Ramage εντόπισε τα “μαύρα κουτιά” στη θάλασσα σε βάθος 1.300 μέτρων στις 27 Ιανουαρίου. Τα “μαύρα κουτιά” θα ρίξουν φως στο γιατί ο πιλότος δεν ακολούθησε τις οδηγίες του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου της Βηρυτού.

Το αεροσκάφος, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, έκανε μια απότομη στροφή πριν χαθεί από τα ραντάρ. Όμως είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για λάθος του πιλότου. Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 15 πτώματα.

Το αεροσκάφος που είχε κατασκευαστεί πριν οκτώ χρόνια, είχε υποβληθεί σε έλεγχο στις 25 Δεκεμβρίου και δεν είχε εντοπιστεί κανένα τεχνικό πρόβλημα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών
Πιθανόν το αεροσκάφος να χτυπήθηκε από κεραυνό

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών

Τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που κατέπεσε τα ξημερώματα κοντά στις ακτές του Λιβάνου, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας. “Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν 3,5 χλμ. (δύο μίλια) δυτικά του παραλιακού χωριού Νααμέχ”, διευκρίνισε ο ίδιος σε…

Τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που κατέπεσε τα ξημερώματα κοντά<...> στις ακτές του Λιβάνου, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας. “Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν 3,5 χλμ. (δύο μίλια) δυτικά του παραλιακού χωριού Νααμέχ”, διευκρίνισε ο ίδιος σε δημοσιογράφους που έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Βηρυτού. Ο ίδιος είπε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν ξεκινήσει, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Τριάντα τέσσερα πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τον τόπο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος ανοιχτά των ακτών του Ναάμεχ, νότια της Βηρυτού. Αξιωματούχος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βηρυτού, απ`όπου είχε αναχωρήσει το αεροσκάφος, δήλωσε ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό και στη συνέχεια κατέπεσε και συνετρίβη τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δείχνουν να αποτελούν την αιτία της συντριβής σύμφωνα και με τον λιβανέζο υπουργό Aμυνας.

Στο αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 737 επέβαιναν 83 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος.

Στο Λίβανο έχει ήδη μεταβεί εξάλλου και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων των Αιθιοπικών Αερογραμμών, προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έχει ήδη αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Airlines Girma Wake δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ήλθε σε επαφή με τις λιβανικές αρχές και ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ανεύρεση επιζώντων της πτήσης. “Πρόκειται για ένα οδυνηρό δράμα, ένα τραγικό γεγονός. Δε θα φεισθούμε προσπαθειών για την ανεύρεση επιζώντων. Εκφράζουμε τη συμπόνοια μας προς τις οικογένειες όσων επέβαιναν στο αεροσκάφος”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Λιβάνου Michel Suleiman. Ο πρωθυπουργός Saad Hariri κήρυξε τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους.

Οι κρατικές Αιθιοπιακές Αερογραμμές επιθυμούν να κερδίσουν ένα μεγάλο μερίδιο των διεθνών πτήσεων στην Αφρική και μάλιστα πρόσφατα διεύρυναν τα δρομολόγιά τους και προς την Ασία. Την Παρασκευή ανακοίνωσαν πως παρήγγειλαν δέκα Μπόινγκ 737-800, με συνολικό κόστος 767 εκατ. δολ.

Η σύζυγος του Γάλλου πρεσβευτή στο Λίβανο επέβαινε στο αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών, το οποίο κατέπεσε τα ξημερώματα κοντά στις ακτές του Λιβάνου, ανακοίνωσε η γαλλική πρεσβεία. Ο πρεσβευτής Denis Pietton διορίστηκε στη γαλλική πρεσβεία στο Λίβανο τον περασμένο Οκτώβριο. Αξιωματούχος της γαλλικής πρεσβείας επιβεβαίωσε ότι η Marla Sanchez Pietton επέβαινε στο αεροσκάφος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024