Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΦονική πλημμύρα έπληξε το τουριστικό νησί Μαδέιρα της Πορτογαλίας
Τουλάχιστον 40 νεκροί

Φονική πλημμύρα έπληξε το τουριστικό νησί Μαδέιρα της Πορτογαλίας

Συνεχίζεται η έρευνα για αγνοούμενους από τα πορτογαλικά σωστικά συνεργεία στη Μαδέιρα, έπειτα από τις σαρωτικές πλημμύρες και κατολισθήσεις του Σαββάτου που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 40 άτομα. Οι […]

Συνεχίζεται η έρευνα για αγνοούμενους από τα πορτογαλικά σωστικά συνεργεία στη Μαδέιρα, έπειτα από τις σαρωτικές<...> πλημμύρες και κατολισθήσεις του Σαββάτου που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 40 άτομα.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία έφραξαν τους δρόμους με βράχους και λάσπη του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού ενώ τα ορμητικά νερά, που είχαν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια, παρέσυραν αυτοκίνητα και ανθρώπους.

Αρκετοί Βρετανοί βρίσκονταν στο νησί εξαιτίας των σχολικών διακοπών, ενώ ο τοπικός κυβερνήτης Alberto João Jardim ανέφερε ότι «δεν υπήρξαν σοβαρά περιστατικά με τους αλλοδαπούς τουρίστες».

Αργότερα την Κυριακή αναμένεται να φτάσει στη Μαδέιρα αεροσκάφος με επιπλέον δύναμη διασωστών σύμφωνα με το Reuters, ενώ προς το νησί πλέει και μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού της χώρας για βοηθήσει στις έρευνες. Ένα χωριό του νησιού παραμένει αποκλεισμένο και οι διασώστες φοβούνται ότι και εκεί μπορεί να υπάρχουν θύματα. Από την καταστροφή υπολογίζεται ότι 200 κάτοικοι έχουν μείνει άστεγοι, ενώ οι τραυματίες είναι περίπου 100. Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή και δεσμεύτηκε ότι θα παραχθεί όλη η απαραίτητη βοήθεια.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η βροχόπτωση του Σαββάτου ξεπέρασε το μέσο μηνιαίο όρο, αλλά τις επόμενες ημέρες δεν αναμένονται βροχές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024