Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τη μεγαλύτερη μαρίνα της Κύπρου διεκδικεί ο Κυριακούλης

Θοδωρής Κουμέλης - 03 Μάιος 2001, 00:00

Επικεφαλής ισχυρού Κοινοπρακτικού σχήματος το οποίο θα διεκδικήσει την ανάληψη της εκμετάλλευσης και επέκτασης της μεγαλύτερης μαρίνας της Κύπρου στη<...> Λάρνακα τίθεται η Κυριακούλης<.>

Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Κοινοπραξίας, τα 7 μέλη της οποίας υπέγραψαν πρόσφατα στη Κύπρο τη σχετική συμφωνία συνεργασίας, η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 20%.

Η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακη Α.Ε. θα αναλάβει τη διαχείριση (management) και εκμετάλλευση της μαρίνας σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας και εφόσον αναδειχθεί πλειοδότης η Κοινοπραξία στον σχετικό διεθνή διαγωνισμό που αναμένεται η προκήρυξή του σε σύντομο χρονικό διάστημα από την  κυβέρνηση  της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, συμμετέχουν με ποσοστό 10% έκαστη οι εργοληπτικές εταιρίες Archirodon Construction (Overseas) Company S.A. (με έδρα την Τζέντα Σαουδικής Αραβίας), Αδελφοί Ιακώβου Κατασκευές Limited (με έδρα την Λάρνακα) και Caramondani Bros. Limited (με έδρα τη Λευκωσία).  Ποσοστό  38% κατέχει η Marinaman Limited. Στη συγκεκριμένη εταιρία η οποία συστάθηκε για την συμμετοχή της στην Κοινοπραξία μέτοχοι είναι περίπου 200 επιχειρηματίες, μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας (Ε.Β.ΕΛ.) που αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή.  Ποσοστό 10% κατέχει η Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως Limited & Συνεργάτες και ποσοστό  2% κατέχει το Ε.Β.Ε.Λ.

Η μαρίνα της Λάρνακας η οποία βρίσκεται μέσα στον ιστό της κυπριακής πόλης διαθέτει 500 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών. Την τελευταία δεκαετία η πληρότητα της μαρίνας φθάνει σε ποσοστό 100% ενώ δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση που παρατηρείται για ελλιμενισμό σκαφών από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με τα σχέδια της Κοινοπραξίας και με την προϋπόθεση ότι θα αναδειχτεί πλειοδότης  προβλέπεται η αύξηση τουλάχιστον 100% των θέσεων ελλιμενισμού σκαφών. Επίσης, με την αξιοποίηση του χερσαίου τμήματος (περίπου 50 στρέμματα) και την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση, και όχι μόνο, των πελατών της μαρίνας θα αναπτυχθούν, εκτός των άλλων, ξενοδοχειακές και εμπορικές δραστηριότητες. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης θα ξεπερνά τα 5 δισ. δρχ.

Σημειώνεται, ότι η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακη Α.Ε. αποτελεί τη μοναδική εταιρία γιώτινγκ παγκοσμίως στο ενεργητικό της οποίας βρίσκονται 3 μαρίνες με δυνατότητα ελλιμενισμού 1.785 θέσεων. Στις τρεις μαρίνες στα Γουβιά της Κέρκυρας, στη Λευκάδα και στη Καλαμάτα υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται επενδύσεις 12 δισ. δρχ.. Επίσης κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως στο χώρο του γιώτινγκ βάσει του αριθμού σκαφών της, του αριθμού των βάσεων της και της κερδοφορίας της. Στο εξωτερικό διαθέτει βάσεις στην Κροατία, τη Γαλλία, τη Τουρκία, τη Καραϊβική, ενώ στην Ιταλία με τη λειτουργία 5 βάσεων αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία γιώτινγκ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top