Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΗμερίδα: Ολυμπιάδα 2004 – Τουρισμός & Εκπαίδευση

Ημερίδα: Ολυμπιάδα 2004 – Τουρισμός & Εκπαίδευση

Ημερίδα με θέμα “Ολυμπιάδα 2004 – Τουρισμός & Εκπαίδευση” διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών Le Monde την Τρίτη, 8 Μαίου 2001, στο Ξενοδοχείο Metropolitan. Σκοπός της Ημερίδας […]

Ημερίδα με θέμα "Ολυμπιάδα 2004 – Τουρισμός & Εκπαίδευση" διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών Le Monde<.> την<...> Τρίτη, 8 Μαίου 2001, στο Ξενοδοχείο Metropolitan.

Σκοπός της Ημερίδας είναι να δοθεί έμφαση στο ρόλο της τουριστικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα ενόψει της τουριστικής "πρόκλησης" των Ολυμπιακών Αγώνων που πρόκειται να διεξαχθούν στη χώρα μας. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι άνθρωποι που θα εμπλακούν στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, θα πρέπει να είναι άρτια εκπαιδευμένοι, ώστε οι φιλοξενούμενοι να αποκομίσουν άριστες εντυπώσεις και να αποτελέσουν, με την υποστήριξή τους, τη ζωντανή και αποτελεσματική διαφήμιση για την επίτευξη των στόχων του ελληνικού ποιοτικού τουρισμού, τον οποίο επιθυμούμε όλοι να επιβάλουμε.

Με την παρουσίαση καίριων θεμάτων οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης 1992 και του Σίδνεϋ 2000, θα προσεγγισθούν τα γεγονότα και οι ιδιαίτερες συνθήκες που χαρακτηρίζουν τη διοργάνωση μιας σύγχρονης Ολυμπιάδας, πριν και κατά τη διάρκειά της, αλλά και τις δυνατότητες αξιοποίησής της μετά την ολοκλήρωσή της.

Με επιστημονικές εισηγήσεις που έχουν επιμεληθεί διακεκριμένοι εκπρόσωποι τουριστικών φορέων αλλά και με εργασίες που εκπόνησαν σπουδαστές της Le Monde θα εξετασθεί η δυνατότητα διαφοροποίησης του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσω της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τέλος, η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του ρόλου της τουριστικής εκπαίδευσης τόσο στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων όσο και στη μετέπειτα ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Ένα πάνελ από ειδικούς επιστήμονες, καθηγητές ανωτάτων – ανωτέρων και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, υπευθύνους αρμόδιων φορέων, εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων και ενώσεων επαγγελματιών, θα αναπτύξει θέματα σχετικά με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, το ρόλο της εκπαίδευσης στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, τις δυνατότητες επαγγελματικής απορρόφησης των αποφοίτων των τουριστικών σχολών όλων των βαθμίδων, καθώς και την προσδοκώμενη τουριστική ζήτηση των επόμενων ετών.

Η επιστημονική επιτροπή θα επεξεργαστεί τις παρουσιάσεις των εισηγητών και τις παρεμβάσεις του κοινού, τα συμπεράσματα των οποίων θα ανακοινώσει στους αρμόδιους φορείς, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που πραγματοποιούν προγράμματα τουριστικών & ξενοδοχειακών σπουδών, στους σχετικούς οργανισμούς και στον ειδικό τύπο.

Μεταξύ των ομιλητών της ημερίδας θα είναι και οι: Dr. Javier Gallego, General Administrator WTO – THEMIS Foundation
Dr. Ignaci de Delas, Deputy Manager, Tourism of Barcelona
κ. Δουβίτσας Παναγιώτης, Διευθυντής Τομέα Συμπληρωματικών Μέσων Διαμονής, "Αθήνα 2004"
Δρ. Κων/νος Ζουράρις
κ. Χρήστου Ευάγγελος , επιστημονικός συνεργάτης ΙΤΕΠ & ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
κ. Παν. Γιαννακόπουλος, Διευθυντής Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν.
κ. Κασσάνδρα Τζαννή, Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΙΕΚΕΠ, παρούσιαση μέρους της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo da Vinci.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024