Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΕργα στον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Εργα στον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων αναφέρει σχετικά με τα έργα στον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας: “Τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία οδήγησε την οικονομία και […]

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων αναφέρει σχετικά με τα έργα στον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας<...> – Πρέβεζας:

“Τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία οδήγησε την οικονομία και την κοινωνία η απελθούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτουν το μέγεθος της αναξιοπιστίας της. Ο τομέας των δημοσίων έργων είναι ένα ακόμα πεδίο της αναξιοπιστίας της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι προεκλογικές δημοπρατήσεις έργων εκ των οποίων άλλα δεν είχαν διασφαλισμένους πόρους, άλλα δεν είχαν μελετητική ωριμότητα και άλλα αντί για όφελος θα δημιουργούσαν πρόσθετα προβλήματα, είναι η αλήθεια που φωτίζει την πολιτική της απελθούσας κυβέρνησης στον τομέα αυτό. Το χαρακτηριστικότερο όλων ήταν η δημοπράτηση με το καθεστώς της σύμβασης παραχώρησης, κυριολεκτικά ένα 24ωρο πριν την προκήρυξη των εκλογών, των Νέων Αυτοκινητόδρομων Αττικής ύψους 1,8 δισ. ευρώ, το οποίο με τις απαλλοτριώσεις θα ξεπερνούσε τα 2,5 δισ. ευρώ.

Ανάλογα χαρακτηριστικά είχαν και οι προκηρύξεις έργων και σε άλλες περιοχές της χωράς όπως στη Δυτική Ελλάδα. Η Δυτική Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλα ελλείμματα αναπτυξιακών υποδομών. Για αυτό και τα έργα της περιοχής αυτής είναι στην απόλυτη προτεραιότητα μας.

Ο οδικός άξονας Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των μετακινήσεων αλλά και για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, για αυτό εντάσσεται επίσης στις απόλυτες προτεραιότητές μας παρά τη δημοσιονομική πίεση και στενότητα που υπάρχει. Το τμήμα Καρτέρι-ανισόπεδος κόμβος Πάργας αυτού του οδικού άξονα, είναι επιλογή μας να το δημοπρατήσουμε με νέους όρους στα όρια του μήνα.

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι ιδιαίτερης γεωοικονομικής και αναπτυξιακής σημασίας. Στόχος μας είναι η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της δεύτερης φάσης του, η οποία με μεγάλη καθυστέρηση δημοπρατήθηκε και με μεγάλη καθυστέρηση υλοποιείται. Η δημοπράτηση της τρίτης φάσης με νέους όρους, όπως έχουμε τονίσει, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2010”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024