Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σύστημα Tempus IC

Παρουσίαση νέου συστήματος παρακολούθησης υγείας στις πτήσεις της Etihad

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Μάρτιος 2010, 00:00

Η Etihad Airways πρόκειται να εγκαταστήσει στα αεροσκάφη μεγάλων και πολύ μεγάλων αποστάσεων νέα τελευταίας λέξης τεχνολογία, με<...>

την οποία θα παρακολουθείται η κατάσταση των επιβατών που παρουσιάζουν σημάδια αδιαθεσίας και που ενδεχομένως να χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας.

Το σύστημα “Tempus IC” επιτρέπει στα μέλη του πληρώματος να συγκεντρώνουν γρήγορα και αποτελεσματικά πληροφορίες ζωτικής σημασίας για την υγεία των επιβατών. Οι πληροφορίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των “ζωτικών σημείων” των επιβατών, συμπεριλαμβανομένης της αρτηριακής πίεσης και του ηλεκτροκαρδιογράμματος. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα οι πληροφορίες αυτές να αποτυπώνονται φωτογραφικά.

Αυτές οι πληροφορίες στη συνέχεια μεταβιβάζονται σε μια ιατρική ομάδα ειδικών από όλο τον κόσμο που ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε απρόοπτα ιατρικά περιστατικά εν ώρα πτήσης. Ακολουθώντας τις συμβουλές τους, το πλήρωμα θα αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει για τον επιβάτη και την πτήση.

Ο κυβερνήτης Richard Hill, Chief Operations Officer της Etihad Airways, δήλωσε: “Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για την Etihad Airways και η εφαρμογή του συστήματος Tempus IC θα διασφαλίσει ότι όταν προκύπτουν επείγοντα ιατρικά περιστατικά, θα εκτιμώνται άμεσα. Αυτό βοηθά στο να διασφαλίζουμε ότι ο επιβάτης θα τύχει της κατάλληλης φροντίδας όταν το αεροσκάφος προσγειωθεί, τόσο στην περίπτωση εκτροπής πτήσης, όσο και στον τελικό προορισμό”.

Η Etihad θα εντάξει την τεχνολογία Tempus IC, η οποία σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από την RDT με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, στα αεροσκάφη Α340 και Boeing 777 και στη συνέχεια στον υπόλοιπο στόλο μεγάλων και πολύ μεγάλων αποστάσεων.

Ο Grahame Fever, Commercial Aviation Sales Director της RDT, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Etihad επέλεξε την τηλε-ιατρική τεχνολογία Tempus της RDT για τις πτήσεις της. Εμείς στην Tempus γνωρίζουμε από τους υπάρχοντες πελάτες μας και από τις δοκιμές εν πτήσει με το πλήρωμα της Etihad, ότι η τεχνολογία Tempus με τις μοναδικές σε χαρακτηριστικά και εύχρηστες βοηθητικές οθόνες, συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας της παροχής ιατρικής φροντίδας εν ώρα πτήσης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top