Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΜπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ η σιδηροδρομική λύση στα Τέμπη
Απάντηση του Επιτρόπου Μεταφορών στην ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου

Μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ η σιδηροδρομική λύση στα Τέμπη

Σοβαρές ευθύνες για την αδιαφορία της κυβέρνησης να διερευνήσει τη δυνατότητα ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για τη σιδηροδρομική μεταφορά οχημάτων στα Τέμπη, προκύπτουν από τη γραπτή απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του […]

Σοβαρές ευθύνες για την αδιαφορία της κυβέρνησης να διερευνήσει τη δυνατότητα ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για τη σιδηροδρομική μεταφορά<...> οχημάτων στα Τέμπη, προκύπτουν από τη γραπτή απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, κ. Μιχάλη Τρεμόπουλου. Η γραπτή απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν και Επιτρόπου Μεταφορών Siim Kallas, επιβεβαιώνει ρητά ότι η συγκεκριμένη υποδομή είναι επιλέξιμη για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η ερώτηση των Οικολόγων Πράσινων, στα μέσα Ιανουαρίου, έθετε τα θέματα της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης της σιδηροδρομικής μεταφοράς οχημάτων, αλλά και των αυξημένων διοδίων για υπηρεσίες αυτοκινητοδρόμου που πρακτικά δεν παρέχονται.

Για τα διόδια, η απάντηση του επιτρόπου δε διαψεύδει τη βασιμότητα της πρότασης του κ. Τρεμόπουλου για αναστολή των γειτονικών διοδίων όσο διαρκεί η διακοπή της κυκλοφορίας. Στην πράξη πάντως η εταιρεία αντισταθμίζει ήδη τα διόδια που δεν εισπράττονται στα συγκεκριμένα σημεία, με αύξηση διοδίων κατά 50% στους υπόλοιπους σταθμούς από τις 8 Μαρτίου.

Η πρόταση για σιδηροδρομική μεταφορά οχημάτων όσο διαρκεί η διακοπή της κυκλοφορίας στα Τέμπη, είχε κατατεθεί από τους Οικολόγους Πράσινους στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση είχε τότε δεσμευθεί να το διερευνήσει, από τότε όμως τίποτα δεν να έχει προχωρήσει. Σε κανονικές συνθήκες, η σιδηροδρομική παράκαμψη θα λειτουργούσε ήδη, ανακουφίζοντας τις περιοχές που επιβαρύνονται από τον έκτακτο κυκλοφοριακό φόρτο. Καμιά επίσημη εξήγηση δεν έχει δοθεί για τη ματαίωση μιας τόσο σημαντικής παρέμβασης.

“Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργού Υποδομών, είναι σοβαρότατες”, δήλωσε ο κ. Τρεμόπουλος. “Τρεις μήνες μετά την κατολίσθηση, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για τις σιδηροδρομικές λύσεις που ο κ. Ρέππας είχε δηλώσει ότι αποδέχεται. Η απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου επιβεβαιώνει ότι στα Τέμπη δε χάνονται μόνο ατέλειωτες ώρες ταλαιπωρίας των οδηγών και απίστευτες ποσότητες επιπλέον καυσίμων, αλλά και ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα που η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη. Σταθήκαμε τυχεροί που ο ήπιος φετινός χειμώνας δεν έφερε αποκλεισμούς δρόμων, η κυβέρνηση όμως οφείλει να σκεφθεί τόσο τους οδηγούς όσο και τους κατοίκους των περιοχών που επιβαρύνονται”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024