Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟ. Κεφαλογιάννη: Επιτακτική η ανάγκη συλλογικής προσπάθειας για τον τουρισμό
Δηλώσεις της υπεύθυνης Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής ΑΝάπτυξης της ΝΔ

Ο. Κεφαλογιάννη: Επιτακτική η ανάγκη συλλογικής προσπάθειας για τον τουρισμό

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:…

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, από τη<...> Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι, στην ITB 2010, τη μεγαλύτερη και πιο πρωτοπόρο διεθνή έκθεση για τον τουριστικό κλάδο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο Βερολίνο θα συναντηθώ με στελέχη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και με εκπροσώπους των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η πρώτη εικόνα που σχηματίζω είναι, ότι υπάρχει αγωνία για τις δυσκολίες που επιφέρει το δυσμενές οικονομικό κλίμα. Αγωνία που συμμερίζεται και η Ελλάδα, για την οποία ο τουρισμός αποτελεί τον πιο προσοδοφόρο οικονομικό κλάδο. Μόνο που στη δική μας περίπτωση, εκτός από τις δυσκολίες της κρίσης, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από το πρόσφατο, σφοδρό κύμα αρνητικών δημοσιευμάτων στον ξένο τύπο.

Θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη, έγκαιρη μέριμνα προβολής της χώρας μας σε όλες τις μεγάλες αγορές ενδιαφέροντος, που πιθανόν επηρεάζονται και κυρίως στη Γερμανική, που αποτελεί τη σπουδαιότερη αγορά για την Ελλάδα, με περίπου 2,4 εκατ. Γερμανούς επισκέπτες.

Αυτό καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη μιας μεγάλης, συντονισμένης, συλλογικής προσπάθειας. Είναι επιβεβλημένο στη σημερινή συγκυρία, να συμβάλλουμε όλοι, ο κάθε ένας από την πλευρά του, στην αντιστροφή αυτού του αρνητικού κλίματος.

Χρειάζεται βούληση, συνέπεια και μαχητικότητα. Χρειάζεται προπαντός διακρίνουμε και τις δύο πλευρές της κρίσης. Όχι μόνο τους κινδύνους από τη μία, αλλά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης, τις αισιόδοξες εκτιμήσεις που υπάρχουν από την άλλη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024