Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μαγνησία: Ποιότητα και Περιβάλλον όλο το χρόνο

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Μάιος 2001, 00:00

Με το σύνθημα 'Ποιότητα και Περιβάλλον, τέσσερις εποχές', ο νομός της Μαγνησίας ενισχύει τα πλεονεκτήματά του και αναπτύσσει νέες<...> δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης. Όπως ανέφερε ο νομάρχης Μαγνησίας κ. Πάνος Σκοτινιώτης στα πλαίσια της έκθεσης 'Τουριστικό Πανόραμα<.> 2001', η Μαγνησία<.>

δίνει μεγάλη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ποιότητα στον τουρισμό, στις υπηρεσίες και τις υποδομές, και προσπαθεί να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εκμεταλλευτούν τις ομορφιές της Μαγνησίας κάθε εποχή του χρόνου και να απολαμβάνουν τις διακοπές τους όλον τον χρόνο.

Στην Μαγνησία έναν επισκέπτη μπορεί να τον τραβήξει η απέραντη ομορφιά των τοπίων που είναι διαφορετική κάθε εποχή του χρόνου, η ιστορία της και ο πολιτισμός της, η προνομιακή γεωγραφική της θέση, αλλά το πιο σημαντικό αυτήν την στιγμή που δίνει και το έναυσμα στους αρμόδιους να προχωρήσουν σε αλλαγές της Μαγνησίας, είναι η επιλογή του Βόλου ως 'ολυμπιακής πόλης' για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Σταθερή επιδίωξη είναι η Μαγνησία να γίνει 'πράσινος νομός' με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Γι αυτό το σκοπό υλοποιείται συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ποιοτική αναβάθμιση του φυσικού, πολιτισμικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Η Αναπτυξιακή Εταιρία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας έχει εκπονήσει μελέτη που αναφέρεται στο "Τοπικό Σύστημα Πιστοποίησης Ποιότητας Επιχειρήσεων Παροχής Τουριστικών Υπηρεσιών του νομού" και ήδη έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη ενός συστήματος αξιολόγησης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών σε τουριστικές δραστηριότητες, βασισμένο στα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών επιχειρήσεων. Παράλληλα γίνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους επαγγελματίες, με θέμα την παροχή υπηρεσιών ποιότητας, σε κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Το περιβάλλον θα παίξει τον πρωτεύοντα ρόλο στην αναβάθμιση του νομού, και γι' αυτόν τον λόγο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας συμμετέχει στο Κοινοτικό Πρόγραμμα Resite II, υλοποιώντας το έργο ECOSERT για αειφόρο ανάπτυξη μέσα από τον τουρισμό. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και προβολή οικολογικού και πολιτιστικού τουρισμού, η περιβαλλοντική διαχείριση τουριστικών περιοχών και η αξιοποίηση του παραδοσιακού τρένου του Πηλίου. Στην Μαγνησία αναπτύσσεται ήδη μεγάλη ποικιλία μορφών εναλλακτικού τουρισμού, όπως περιπατητικός, χιονοδρομικός, συνεδριακός, πολιτιστικός, ποδηλατικός, αθλητικός, ιππικός, ορειβατικός, οικολογικός, θαλάσσιος και καταδυτικός.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top